Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για εφημερίδα του Δήμου

"Ελβετία" ο βουτηγμένος στα χρέη δήμος Θερμαϊκού, 
Σφυροκοπήθηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού η διοίκηση Μαυρομάτη για την ενέργειά της να εκδώσει με χρήματα των δημοτών εφημερίδα, προκειμένου να διαφημίζει το ανύπαρκτο έργο της δημοτικής αρχής.

«Αυτό που είδαμε στο πρώτο κιόλας φύλλο της εφημερίδας, μόνο έντυπο του Δήμου δεν θύμιζε, παρά παραταξιακό περιοδικό», δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσαμασλής. Ενώ η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη παρατήρησε ότι η δημοτική εφημερίδα, αντί να δημοσιεύει ρεπορτάζ, πρόβαλε μόνο τις απόψεις της διοίκησης και τίποτα περισσότερο.
«Από την ώρα που πρόκειται για ένα έντυπο το οποίο εκδίδεται με τα χρήματα του δήμου και των δημοτών, θα πρέπει να  εκφράζει όλους τους δημότες και αναλογικά όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Επομένως δεν μπορεί να αποτελεί τσιφλίκι κανενός ατόμου και καμιάς παράταξης», τόνισε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος.
Απαντώντας στην επισήμανση του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη ότι «και άλλοι δήμοι εκδίδουν δημοτικά έντυπα», ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» κάλεσε τη δημοτική αρχή και να συγκρίνει τα έντυπα εκείνα με την προπαγανδιστική εφημερίδα του δήμου Θερμαϊκού. «Πάρτε για παράδειγμα την εφημερίδα του δήμου Θέρμης, την «Θέρμης Δρώμενα» και δέστε το χώρο που δίδεται στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης (πάνω από 1.000 λέξεις για την κάθε παράταξη), αλλά και τα αναλυτικά ρεπορτάζ που δημοσιεύονται για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με όλες τις απόψεις. Και στο δήμο Θερμαϊκού τι γίνεται; Δόθηκε στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης χώρος μόνο για 300 λέξεις, ώστε να μην μπορούν ούτε τηλεγραφικά να αναπτύξουν τις απόψεις τους. Την ίδια ώρα που η εφημερίδα από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα λιβανίζει τη δημοτική αρχή και τα ανύπαρκτα «επιτεύγματά» της, είπε ο Σπ. Κουζινόπουλος.
Πάντως ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης αποκάλυψε στο δημοτικό συμβούλιο τη συζήτηση που είχε την προηγούμενη ημέρα για το θέμα της εφημερίδας με τον δήμαρχο κ.Μαυρομάτη και τη διάθεση που ο τελευταίος έδειξε για αποδοχή των προτάσεων της «Συμπολιτείας» που είναι η δημιουργία Συντακτικής Επιτροπής, αντιπροσωπευτικής  από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και η σύνταξη κανονισμού δεοντολογίας και πλουραλισμού. «Περιμένουμε να δούμε κατά πόσο αυτά θα υλοποιηθούν από τη δημοτική αρχή», σημείωσε ο Σπύρος Κουζινόπουλος.
Ένα άλλο θέμα που προκάλεσε την αντίδραση των δημοτικών παρατάξεων ήταν η δημοσίευσε στην εφημερίδα του δήμου Θερμαϊκού πάρα πολλών διαφημίσεων που καταλαμβάνουν τις μισές και πλέον από τις συνολικά 32 σελίδες. «Είναι αδιανόητο η εφημερίδα του δήμου να ανταγωνίζεται τις μικρές μηνιαίες ιδιωτικές εφημερίδες που εκδίδονται στην περιοχή, οι οποίες και φόρους και δημοτικά τέλη και άλλες επιβαρύνσεις πληρώνουν», είπε ο κ. Γ.Τσαμασλής, κάτι για το οποίο συμφώνησε και ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας». 
Η απάντηση του κ. Μαυρομάτη ήταν να κατηγορήσει τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για… «διαπλοκή», λέγοντας ότι υπερασπίζονται… «εκδοτικά συμφέροντα». Ενώ υπεραμύνθηκε του δικαιώματος του Δήμου να αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα για να ανταπεξέρχεται στις οικονομικές του υποχρεώσεις.

«Τότε με αυτή τη λογική, ο δήμος να λειτουργήσει και μία δημοτική ταβέρνα και ένα δημοτικό κρεοπωλείο και ένα δημοτικό μπακάλικο και ένα δημοτικό κομμωτήριο», παρατήρησε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.