Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Έκτακτη συνέλευση των δήμων της Μακεδονίας


Έκτακτη Γενική Συνέλευση, πραγματοποιούν σήμερα οι δήμαρχοι και εκπρόσωποι των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα την οργάνωση της δυναμικής αντίδρασης των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης στην εφαρμογή του νέου εφαρμοστικού νόμου, που βάζει θηλιά στους δήμους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας,  αποφάσισε ομόφωνα τη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης, καθώς θεωρεί ότι οι τελευταίες εξελίξεις, μετά την ψήφιση του τερατουργήματος, προοιωνίζονται την καταστροφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο νόμο 4093/12 υπάρχουν διατάξεις οι οποίες εάν εφαρμοστούν τότε διακυβεύεται ακόμη και αυτή η υπόσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Πατρίδα μας.
«Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η Αυτοδιοικητική Οικογένεια δε θα μείνει απαθής. Με ενότητα και συνεργασία, και παρά τις πολιτικές, ιδεολογικές ή άλλες διαφορές μας οι άνθρωποι που υπηρετούμε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία είμαστε αποφασισμένοι  να προχωρήσουμε σε έναν σκληρό αγώνα για να αποτρέψουμε την καταστροφή. Για το λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης. Εκεί, όλοι μαζί θα εξετάσουμε τα δεδομένα και θα αποφασίσουμε με ενότητα και αγωνιστικότητα το τι θα πράξουμε για να κλιμακώσουμε την αντίδρασή μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης.
Μέλη της Γενικής Συνέλευσης είναι 200 αιρετοί από τα 38 Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 4.30 μ.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.