Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Επίθεση Ζαβέρκου κατά πάντων για την ΤΕΘ

Χαρακτηρίζει "δεκανίκι" τον Ν.Παράσχου, αποκαλεί "εξωφυλαρούχους" δημοτ. συμβούλους, κάνει λόγο για "παράλογες επεμβάσεις" Αλεξανδρή

Ο μεγάλος καυγάς γίνεται για μία εταιρία που αν και είναι κατ΄
όνομα "Τουριστική", εντούτοις η μόνη της δραστηριότητα είναι
οι... κηδείες και οι πνιγμοί (Ναυαγοσωστική). Κύριε ελέησον.....
Τις δικές του απόψεις για τα όσα διαδραματίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού Α.Ε., διατυπώνει ο αντιπρόεδρός της, Αντ. Ζαβέρκος, που υποστηρίζει ότι δεν ήταν πραξικοπηματική η ενέργεια της ευκαιριακής πλειοψηφίας του δ.σ. για κατάργηση της προέδρου της ΤΕΘ. Και αντιστρέφοντας, χαρακτηρίζει "πραξικοπηματική" τη στάση της κ.Ε.Φαρίνη, καθώς και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ.Έφης Ζαριφέ.

Επίσης, επιτίθεται κατά του επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία των Πολιτών», κ. Νίκο Παράσχου, με το ψηφοδέλτιο του οποίου εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος και ο οποίος, έχοντας πλήρη επίγνωση των όσων διαδραματίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο, καθώς παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, δήλωσε ότι δεν ισχύει τελικά η πρόταση μομφής που έγινε από τον κ.Ζαβέρκο εναντίον της κ.Φαρίνη. Ούτε λίγο-ούτε πολύ ο κ. Ζαβέρκος αποκαλεί τον κ. Παράσχου ως «δεκανίκι». Ενώ μιλάει επιτιμητικά για όσους δημοτικούς συμβούλους παρακολούθησαν τη συνεδρίαση, αποκαλώντας τους….. «εξωφυλαρούχους»(!). Τέλος δε, επιτίθεται και κατά του δημάρχου Θερμαϊκού, κάνοντας λόγο για «παράλογες επεμβάσεις του Δημάρχου».
Χρειάζεται πάντως να αναφερθεί ότι κύριος μέτοχος και αποκλειστικός ιδιοκτήτης της «Τουριστικής», είναι ο δήμος Θερμαϊκού, ο οποίος σε όλες τις αρχές εκπροσωπείται νομίμως από τον εκάστοτε δήμαρχο.

Η επιστολή του κ.Ζαβέρκου, την οποία δημοσιεύουμε από λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, έχει ως εξής:

«Για μια ακόμα φορά οι ειδήμονες μιλάνε σ’ αυτόν τον τόπο. Ο φαφλατισμός δεν είναι παράνομος, είναι κουσούρι. Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ότι θέλει και να Παράσχ-ει δεκανίκια.
Η συνεδρίαση όντως έληξε, αλλά μετά την ψηφοφορία κατά την οποία υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής μου κατά της κας Φαρίνης – Βρετάκου Ευαγγελίας, προέδρου της Τουριστικής Εταιρίας Θερμαϊκού ΑΕ, λόγω της ανικανότητας και της ανεπάρκειας της. Το αποτέλεσμα ήταν 5 υπέρ της μομφής, 4 κατά και 1 λευκό.
Ας ενημερωθούν λοιπόν ότι, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Καταστατικού της ΤΕΘ ΑΕ ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος εκλέγεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και ας σταματήσουν επιτέλους να παραπληροφορούν τον κόσμο.
Πραξικοπηματική ήταν η πρόθεση της κας Φαρίνης και του Δημάρχου - που παρενέβαινε συνέχεια μαζί με την κα Ζαριφέ : α) να αρνηθεί την 2η υποψηφιότητα για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου κου Καριώτη και β) να αρνηθεί την συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσα. Εκτός όμως από τις παράλογες επεμβάσεις του Δημάρχου, υπήρχαν και κάποιοι εξωφυλαρούχοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και αρχηγοί οι οποίοι προσπάθησαν να συμπαρασταθούν τον Δήμαρχο, για να γίνουν αρεστοί σ’ αυτόν. Κανένας τους δεν άκουγε την ερμηνεία του νομικού συμβούλου και καθηγητού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης που παρευρισκόταν στην συνεδρίαση. ΜΑ ΠΟΣΟ ΠΑΡΩΤΙΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;
Και άντε οι εξωφυλαρούχοι είχαν πλήρη άγνοια της λειτουργίας της ΤΕΘ ΑΕ, η κα Φαρίνη επιτρέπεται να είναι αδιάβαστη σε μια εταιρία που θέλει να διοικεί; ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!
Σύμφωνα με το καταστατικό της ΤΕΘ ΑΕ μετά την καθαίρεση της προέδρου, χρέη αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος, και Διευθύνων Σύμβουλος ο εκλεγμένος από το ΔΣ κος Καριώτης.
Όσο για την συνέχεια να περιμένετε την πρόταση που θα κάνει ο δήμαρχος – όπως ο ίδιος ανέφερε μετά την λήξη της συνεδρίασης – στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για αλλαγή όλου του ΔΣ της ΤΕΘ ΑΕ. ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ!
Ζαβέρκος Αντώνης
Αντιπρόεδρος της ΤΕΘ ΑΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.