Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ξεπαγιάζουν αστυνομικοί και κρατούμενοι στα Τμήματα


Με το σταγονόμετρο, ανάβουν τα καλοριφέρ στα αστυνομικά τμήματα και τις άλλες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να ξεπαγιάζουν αστυνομικοί και κρατούμενοι,  καθώς τα αποθέματα πετρελαίου που υπήρχαν από πέρσι, σιγά-σιγά εξαντλούνται.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», τα καλοριφέρ στις περισσότερες αστυνομικές υπηρεσίες ανάβουν πλέον με ωράριο... μνημονίου, δηλαδή μιάμιση με δύο ώρες το πρωί και άλλες δύο ώρες το βράδυ, ίσα ίσα για να «σπάει» το κρύο μέσα στα κτίρια. Ηδη οι αστυνομικοί έχουν στραφεί σε ιδιώτες για αγορά πετρελαίου, ωστόσο ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση το Δημόσιο ενέκρινε μόνο το 1/3 των χρημάτων που απαιτούνται για την αγορά καυσίμων.
Στη Θεσσαλονίκη το συντριπτικό ποσοστό των αστυνομικών υπηρεσιών χρησιμοποιεί πετρέλαιο για θέρμανση, πλην οκτώ μόνο τμημάτων στα οποία έχει τοποθετηθεί φυσικό αέριο. Οπως προκύπτει από πληροφορίες οι περισσότερες υπηρεσίες είχαν πετρέλαιο από πέρυσι και με αυτό εξυπηρετούνται μέχρι σήμερα, ωστόσο τα αποθέματα έχουν σχεδόν εξαντληθεί, με συνέπεια η θέρμανση πλέον να γίνεται με το... σταγονόμετρο. Στο όριο βρίσκονται ήδη πολλά αστυνομικά τμήματα, όπως π.χ. της Σίνδου, του Πανοράματος, αλλά και πολλά αστυνομικά τμήματα της περιφέρειας, όπου τις τελευταίες μέρες οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες από ό,τι στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποιες υπηρεσίες μεταξύ των οποίων και το αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης έχουν βγει ανακοινώσεις όπου αναφέρεται πως τα καλοριφέρ θα ανάβουν 8.00 με 9.30 το πρωί και 9.00 με 11.00 το βράδυ, ωστόσο αυτή η πρακτική έχει ως αποτέλεσμα το προσωπικό, οι πολίτες, αλλά και οι κρατούμενοι στα κρατητήρια να κρυώνουν τις υπόλοιπες ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κονδύλι που απαιτείται για την αγορά πετρελαίου για τις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος του χρόνου ανέρχεται στις 73.000 ευρώ, ωστόσο το ποσό αυτό δεν εγκρίθηκε από το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Δημοσιοοικονομικού Ελέγχου ενέκρινε περίπου το 1/3 του ποσού, δηλαδή 24.000 ευρώ, το οποίο όμως δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των υπηρεσιών. «Είναι αδιανόητο σε ένα νομό όπου υπηρετεί τόσο μεγάλος αριθμός αστυνομικών να μην υπάρχει θέρμανση. Η κατάσταση αυτή αντανακλά αρνητικά στην εικόνα του σώματος, αλλά και στην ψυχολογία των αστυνομικών, οι οποίοι ταυτόχρονα είναι και κακοπληρωμένοι», επισημαίνει ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Παπαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.