Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

"Μαχαιριά" στο δήμο Θερμαϊκού τυχόν κλείσιμο της ΔΗΚΕΘ

«Μαχαιριά» στη λειτουργία του δήμου Θερμαϊκού, θα αποτελέσει ενδεχόμενο κλείσιμο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θερμαϊκού (ΔΗΚΕΘ), όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας». Κι αυτό γιατί θα έχει σα συνέπεια να νεκρώσουν βασικές λειτουργίες και παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, θα αναγκαστούν να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί, και η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» που εξυπηρετεί ηλικιωμένους συμπολίτες.

Από τους περίπου 70 εργαζόμενους, που απασχολούνται σήμερα στη ΔΗΚΕΘ, οι μισοί περίπου καλύπτουν τις ανάγκες των τριών παιδικών σταθμών του δήμου Θερμαϊκού («Θαλασσοπούλια» και «Παιδική Φωλιά» στην Περαία, και Παιδικός Σταθμός Ν.Μηχανιώνας), καθώς επίσης και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στη Ν.Μηχανιώνα. Ακόμη, συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Επανομή, τη Μηχανιώνα και το Θερμαϊκό, αλλά και της Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας της Νέας Μηχανιώνας.
Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή στη ΔΗΚΕΘ, είναι κυρίως εργάτες γενικών καθηκόντων, που καλύπτουν διάφορες ανάγκες του δήμου Θερμαϊκού, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του.
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη κυβερνητική επιβεβαίωση του δημοσιεύματος («δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά»), γιαυτό πιστεύεται ότι θα απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού στη συνεδρίασή του της προσεχούς Πέμπτης.

Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ, είναι η δημοτική σύμβουλος Κυριακή Καζουλίδου, αντιπρόεδρος ο κ. Γεώργιος Εμμανουηλίδης και μέλη οι Ευτυχία Ζαριφέ, Αριστείδης Λιόλιος, Αλεξάνδρα Φερβελή, Παναγιώτης Μήλιος, Αλεξάνδρα Καλαμβοκίδου, Γεωργία Δουλοπούλου και Ευδοξία Χατζησαββίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.