Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Αμοιβαίες εξηγήσεις και παύση δίωξης για "μαϊμού διαγωνισμούς"

Με εκατέρωθεν εξηγήσεις αλλά και τη δήλωση συγνώμης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού, κ. Γιάννη Μαυρομάτη, έληξε η διαμάχη που υπήρχε εδώ και δύο χρόνια με τη διοίκηση του δήμου, σχετικά με τους διαγωνισμούς στο Θερμαϊκό.

Το θέμα είχε προκληθεί τον Απρίλιο του 2012, όταν στην εφημερίδα «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» που εκδίδει η παράταξη του κ.Μαυρομάτη, καταχωρήθηκε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο στο οποίο διατυπώνονταν η σοβαρή καταγγελία για «διαγωνισμούς “μαϊμού” στο δήμο Θερμαϊκού». Και όπως ισχυρίζονταν, «διεξάγει (σ.σ. η διοίκηση του δήμου) πρόχειρους διαγωνισμούς που άνετα μπορούν να χαρακτηριστούν γκρίζοι, αν όχι ύποπτοι».
Λίγες μέρες αργότερα, στις 16 Απριλίου 2012, είχε δημιουργηθεί πολεμικό κλίμα στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, με απίστευτη οξύτητα και την ανταλλαγή βαρύτατων εκφράσεων εκατέρωθεν, όταν η δημοτική αρχή, στηλίτευσε το δημοσίευμα. Μάλιστα ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, επέκρινε σε έντονο ύφος τον κ. Μαυρομάτη ότι «έχει υπερβεί τα εσκαμμένα». Ενώ παράλληλα τον κατηγόρησε ότι στο δημοσίευμα αποκρύφτηκε επιμελώς μία παράγραφος της διακήρυξης ενός διαγωνισμού της Ε.Ε. για τη διεξαγωγή σεμιναρίων επιμόρφωσης στο πλαίσιο ενός διασυνοριακού προγράμματος ύψους 63.500 ευρώ.
Κατόπιν αυτού ο κ. Αλεξανδρής υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο κ. Μαυρομάτης έκανε δήλωση, σημειώνοντας ότι δεν είχε την πρόθεση να θίξει την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητα του κ. Αλεξανδρή και κανενός δημοτικού συμβούλου και ότι οι εκφράσεις που υπήρχαν στο δημοσίευμα, τέθηκαν από πλάνη και δημοσιογραφική απειρία. Και αφού εξέφραζε την ειλικρινή του συγνώμη, σημείωνε εμφαντικά ότι «στην πέραν των 25 χρόνων παρουσία μου στα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης, ουδέποτε προσέβαλα καθ΄οιονδήποτε τρόπο οποιονδήποτε πολιτικό μου αντίπαλο». Μετά την έκφραση συγνώμης, ο δήμαρχος Θερμαϊκού απέσυρε τη μήνυση κι έτσι το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.  

Και άλλη δίκη
Στο μεταξύ, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, εκκρεμεί και άλλη υπόθεση, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατά του δημάρχου Γιάννη Αλεξανδρή για την κατάσταση που επικρατεί στα κοιμητήρια του δήμου Θερμαϊκού.
Με τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε τον περασμένο Αύγουστο, κατηγορείται η διοίκηση του δήμου ότι αυθαιρετεί και παρανομεί και ότι προβαίνει σε διακίνηση «μαύρου» χρήματος, αλλά και άγρια αφαίμαξη των δημοτών, επιτρέποντας σε ιδιώτες να εκμεταλλεύονται πολίτες στα κοιμητήρια, από τους οποίους εισπράττουν ποσά από 150 έως 300 ευρώ για την ταφή, ενώ ήδη έχουν πληρώσει το ποσόν που τους αναλογεί με βάση σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. και μάλιστα σε στιγμές ιδιαίτερα δύσκολες.

Με την αναφορά του ο Γ. Μαυρομάτης ζήτησε από την εισαγγελία «να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και να επιβάλει τα νόμιμα, ώστε αυτή η ασυδοσία, η  αθλιότητα και ο παράνομος πλουτισμός φυσικών και ηθικών αυτουργών, από την καταγγελλόμενη πράξη και συμπεριφορά τους, να λάβει τέλος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.