Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ημέρα UNESCO: Δικαίωμα η εργασία σε όλους τους ανθρώπους

Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα.Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης. Ο Ομιλος Σερρών για την UNESCO συμμετέχει στην 20η επέτειο για την  Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με κεντρικό σύνθημα: «Δικαίωμα η εργασία».

Αυτό είναι το άρθρο 1 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 10 Δεκεμβρίου 1948.
 Ένα σημαντικό βήμα έγινε το 1993, με τη δημιουργία του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.H  Έκδοση από την Επιτροπή πριν από 20 χρόνια, της Διακήρυξης της Βιέννης και το Πρόγραμμα Δράσης παραμένουν σημαντικά επίκαιρα, επιβεβαιώνοντας την οικουμενικότητα των ανθρωπίνων   δικαιωμάτων, αλληλένδετα και με τη σημασία για την ανάπτυξη. Μεγάλη πρόοδος έχει πραγματοποιηθεί από τότε, αλλά ο πλήρης σεβασμός για την άσκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παραμένει αόριστος.

Η 20η επέτειος της Διάσκεψης της Βιέννης είναι μια ευκαιρία για όλες τις κυβερνήσεις, τις κοινωνίες, τις γυναίκες και τους άνδρες να συσπειρωθούμε και να κοιτάξουμε μπροστά. Μεγάλη πρόοδος έχει σημειωθεί από το 1948 και το 1993, αλλά πρέπει να καταβάλουμε πολύ σκληρή δουλειά ακόμη για να κάνουμε  την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα πραγματικότητα για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.