Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Λαμπρές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί κατακτητές

Με λαμπρές εκδηλώσεις, που θα γίνουν τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, ο Δήμος Θεσσαλονίκης γιορτάζει πανηγυρικά την επέτειο της 30ης Οκτωβρίου 1944, μέρα απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 12:15 το πρωί της Δευτέρας, στην αναθηματική πλάκα της οδού 30ης Οκτωβρίου (μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εκείνης της μέρας, περιλαμβάνει:
1. Επίσημη Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, ώρα 10:15
 2. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, ώρα 11:00.
3. Πανηγυρικό εορτασμό στο χώρο της αναθηματικής πλάκας (μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο), ώρα 12:15. Ομιλίες και χαιρετισμοί :
• Δημάρχου Θεσσαλονίκης,
• Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής της 30ης Οκτωβρίου
• Εκπροσώπου της Κυβέρνησης
Απότιση φόρου τιμής με εναπόθεση λουλουδιών στην αναθηματική πλάκα που είναι αφιερωμένη στην 30η Οκτωβρίου συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε υπαίθρια συναυλία.

4. Εγκαίνια Έκθεσης «Θεσσαλονίκη, μέρες κατοχής και απελευθέρωσης», με αρχειακό υλικό και τεκμήρια της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου από διάφορους φορείς της πόλης. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο ισόγειο του κτηρίου της Διεύθυνσης Μελετών Αρχιτεκτονικού Έργου του Δήμου Θεσσαλονίκης (οδός Αγγελάκη 13), στις 19:30. Διάρκεια Έκθεσης: 27 Οκτωβρίου 2017 έως 8 Νοεμβρίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.