Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Ξεκινούν σήμερα οι «Σχολές Γονέων» δήμου Θεσσαλονίκης

Ξεκινά από σήμερα για το χειμερινό εξάμηνο του 2017  το πρόγραμμα «Σχολές Γονέων», το οποίο υλοποιεί η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των νέων γονιών με μικρά παιδιά, για θέματα που αφορούν τη διαπαιδαγώγησή τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τις αρχές της συμβουλευτικής, καθώς, όπως είναι γνωστό, τα πρώτα παιδικά χρόνια καθορίζουν σημαντικά τη προσωπικότητα των παιδιών.
Ο συντονισμός της ομάδας γίνεται από ψυχολόγο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους γονείς – κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης, που έχουν παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, μέχρι 12 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 δίωρες ομαδικές συναντήσεις γονέων.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Ειδικού Ψυχαγωγικού Κέντρου, Γρηγορίου Ξενοπούλου 8, κάθε Δευτέρα, από τις 5 το απόγευμα έως τις 7 το απόγευμα. 
Η συμμετοχή των γονέων είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς οφείλουν να συμπληρώσουν μια αίτηση συμμετοχής, την οποία θα μπορούν να παραλαμβάνουν:
1) από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και  Ισότητας των Φύλων του δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου 53-55, στον 4ο όροφο, κατά τις πρωινές ώρες, από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 μετά το μεσημέρι.
2) μπορούν, επίσης, να εκτυπώσουν την αίτηση συμμετοχής από την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η αίτηση θα πρέπει να αποσταλεί μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, με fax στα τηλέφωνα:
2310-509048 και 2310-819515 ή να σταλεί με e-mail στη διεύθυνση: m.kalogeropoulou@thessaloniki.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 2310-509038 από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.