Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Οι υποψήφιοι για τη θέση Συμπαραστάτη του Δημότη Θερμαϊκού

Ανάμεσα στους έντεκα ενδιαφερόμενους, που υπέβαλαν την υποψηφιότητά τους στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, θα κληθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θερμαϊκού, στη συνεδρίαση της προσεχούς Τετάρτης, να επιλέξουν, με μυστική ψηφοφορία, τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Τα ονόματα των υποψηφίων.

Υποψήφιοι για τη θέση αυτή, είναι οι:
1. Κατσιάδας Αθανάσιος του Λεωνίδα 
2. Οικονομίδου Μαρία του Αθανασίου
3. Δολιανίτου Θεοδώρα του Γεωργίου
4. Φιδέλη Παυλίνα – Μαρία του Σταύρου
5. Τζίρου Ελπίδα του Θωμά
6. Παπαδάκου Μελισσάνθη του Δημητρίου
7. Αλεξιάδου Μαρία του Κωνσταντίνου
8. Εγγλέζος Εμμανουήλ του Ευαγγέλου
9. Τσιαουσίδης Δημήτριος του Χαραλάμπους
10. Τόλη Λώρα – Δήμητρα του Βασιλείου
11. Πατσιαλή Πλουμία του Χρήστου
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θερμαϊκού θα κληθούν να επιλέξουν τον Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης , λαμβάνοντας υπόψη το εγνωσμένο κύρος και την εμπειρία του καθενός. Η θητεία του συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη, επιλέγεται με απόφαση, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των τριών πέμπτων (3/5) των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου. Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία.
Σημειώνεται ότι η ίδια διαδικασία για την επιλογή Συμπαραστάτη είχε επιχειρηθεί και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, επί δημαρχίας Μαυρομάτη, όμως κανείς από τους υποψήφιους δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/5, με αποτέλεσμα η επιλογή να κηρυχθεί άγονη.
Πρέπει να αναφερθεί ότι είναι επιτρεπτή με την ίδια πλειοψηφία και την αυτή διαδικασία η ανάκληση του συμπαραστάτη για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. 
Τέλος, εφόσον μετά από δύο ψηφοφορίες, οι οποίες μπορεί να διενεργούνται στην ίδια ή σε επομένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν επιτυγχάνεται η εκλογή του Συμπαραστάτη, τότε πριν τη διενέργεια νέας ψηφοφορίας εκδίδεται προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης, στην οποία μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα τα ίδια ή άλλα πρόσωπα ή να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους πρόσωπα που είχαν θέσει υποψηφιότητα με την προηγούμενη προκήρυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.