Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Σάλος από την απόφαση να μπει λουκέτο σε 11 Ταχυδρομεία της Θεσσαλονίκης

Σάλο προκαλεί στους κατοίκους του νομού Θεσσαλονίκης το επικείμενη λουκέτο σε πολλά ταχυδρομικά καταστήματα των ΕΛΤΑ στην περιοχή γεγονός που θα δυσκολέψει την επικοινωνία των πολιτών, ιδιαίτερα των ηλικιωμέμων που μέσω των ταχυδρομείων όχι μόνο διακινούσαν την αλληλογραφία τους, αλλά επίσης ελάμβαναν τις συντάξεις τους, πλήρωναν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, της τηλεφωνίας, της ύδρευσης κλπ.

Ήδη εξαιτίας των απολύσεων κάποια καταστήματα των ΕΛΤΑ ήδη υπολειτουργούν ενώ  δύο καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το υποκατάστημα που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αμύνης και Μανουσογιαννάκη καθώς και αυτό στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης κατέβασαν ρολά.
Την ίδια στιγμή η διοίκηση ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα το κλείσιμο έντεκα (11) ταχυδρομείων στο νομό αλλά και την απόλυση όλων των έκτακτων εργαζομένων στη διανομή και στο Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης στις 31/1/2020.
Να θυμίσουμε ότι τα ΕΛΤΑ είναι η αρχαιότερη ελληνική εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα αφού μετρά περισσότερα από 190 χρόνια ζωής. Όπως αναφέρουν οι ταχυδρομικοί, από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ τους ανέφεραν πριν από λίγες ημέρες προφορικά ότι θα μείνουν 415 από τα 700 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Πάγια θέση των εργαζομένων στα ταχυδρομεία είναι όχι σε περικοπές καθώς τα ΕΛΤΑ έχουν συμβατικές υποχρεώσεις και πρέπει να τηρούν πολύ αυστηρές προδιαγραφές στη λειτουργία τους. «Αν υλοποιήσουν αυτό το σενάριο θα διαλυθούν τα ΕΛΤΑ». Ενώ σημειώνουν ότι την ίδια ώρα οι οφειλές του δημοσίου στα Ελληνικά Ταχυδρομεία για τις υπηρεσίες ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια ευρώ.


Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Α' και Β' Θεσσαλονίκης, η αιφνίδια απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ για τη μη ανανέωση των συμβάσεων 232 εργαζομένων, οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κλείσιμο πλήθους καταστημάτων ΕΛΤΑ στην πόλη μας, αποδεικνύει τον κυνισμό και την αναλγησία της διοίκησης απέναντι στον κόσμο της εργασίας αλλά και την αδιαφορία της απέναντι στους πολίτες. Και προσθέτει:
"Η κυβέρνση της ΝΔ και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης αποδεικνύουν με τις επιλογές τους την υποταγή τους σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές που τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και υποβαθμίζουν το βιωτικό επίπεδο των πολιτών. Για τη Θεσσαλονίκη –και την ευρύτερη περιοχή- το κλείσιμο πολλών ταχυδρομικών γραφείων και ο περιορισμός του ωραρίου κάποιων άλλων συνιστά επιπλέον υποβάθμιση της φυσιογνωμίας της πόλης και κάποιων γύρω περιοχών, όπου επίσης τα ΕΛΤΑ βάζουν λουκέτο.
Μπροστά στη θύελλα των αντεργατικών μέτρων που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση επιβάλλεται αντίσταση, οργάνωση και αγώνας από όλους τους εργαζόμενους. Ο κόσμος της εργασίας και συνολικά η κοινωνία δεν πρέπει να επιτρέψουν την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων. Με ενότητα και αγώνα θα υπερασπιστούν την εργασία, το μισθό και συνολικά τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ θα παλέψουν για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπείς μισθούς και βελτίωση των όρων εργασίας για όλες και όλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.