Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ακόμη δεν άρχισαν τα σχολικά γεύματα στα σχολεία του Θερμαϊκού

Ενώ βρισκόμαστε ήδη στο μέσο της σχολικής χρονιάς, ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί το πρόγραμμα σίτισης στα επτά (7) Δημοτικά σχολεία που επιλέχθηκαν να συμμετέχουν από τον Δήμο Θερμαϊκού, για το σχολικό έτος 2019-2020, όπως καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού.

Στην ανακοίνωση προστίθεται:
"Ο θεσμός των σχολικών γευμάτων , ο οποίος εφαρμόζεται στην πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών χωρών, είχε καθιερωθεί στη χώρα μας από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ευρωπαϊκή εμπειρία μάλιστα δείχνει πως τα σχολικά γεύματα συντελούν στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας μεταξύ των μαθητών και ταυτόχρονα βελτιώνουν τις μαθητικές επιδόσεις.
Παρά το γεγονός πως η σχετική υπουργική απόφαση είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ, επτά μήνες μετά από τις εκλογές, δεν δείχνει διάθεση να υλοποιήσει το πρόγραμμα. Η ΝΔ και στην περίπτωση αυτή, δείχνει πως πρωταρχικός σκοπός της πολιτικής της είναι να κατεδαφίσει εντελώς ότι θυμίζει κοινωνικό κράτος και ότι θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ".
Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού με την ίδια ανακοίνωση ζητάει:
-από την κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων και να το διευρύνει σε όλα τα Δημοτικά σχολεία.
-από τον Δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Τσαμασλή, να διεκδικήσει από το υπουργείο την υλοποίηση του προγράμματος, όπως έκαναν άλλοι συνάδελφοι του, υπερασπιζόμενος τον θεσμό, τους μαθητές και τους γονείς τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.