Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Σύλληψη συνδικαλιστών του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη

Τη σύλληψη εργαζόμενων συνδικαλιστών του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιούσαν απεργιακή κινητοποίηση, στο πλαίσιο των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχουν εξαγγείλει όλο το προηγούμενο διάστημα, καταγγέλει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η σύλληψη πέντε συνδικαλιστών του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών, έγινε έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο περιφερειακός διευθυντής της εταιρείας. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου (πλατεία Αριστοτέλους). Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΕΚΘ, Χάρη Κυπριανίδη.
Καταγγελία της ΟΜΕ-ΟΤΕ
Η ομοσπονδία εργαζομένων του ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις συλλήψεις των συναδέλφων τους και σημειώνει:
«Αντί για Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, διέταξαν απολύσεις!
Αντί για διάλογο με την Ομοσπονδία, έφεραν την αστυνομία και προσαγάγουν τους εργαζόμενους με ψευδείς καταμηνύσεις !
Η Διοίκηση του ΟΤΕ δεν μπορεί να διαχειριστεί το πάθος της για ακόμα μεγαλύτερη υπερκερδοφορία στον Οργανισμό.
Η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού πρέπει να παραιτηθεί τώρα γιατί οδηγεί στην καταστροφή την εταιρεία και τους εργαζόμενους!
Λάθος “εργαλεία” επιλέγουν. Με όργανο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους απέναντι σε θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα δεν υπηρετούν Ούτε την Ανάπτυξη Ούτε την Κανονικότητα!
Ο Αγώνας των εργαζομένων για αξιοπρεπείς  συνθήκες απασχόλησης και δίκαιες αμοιβές ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ!»
Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 21 Δεκεμβρίου ζητώντας την ανάκληση απολυσεων οκτώ συναδέλφων τους και την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας. Στο μεταξύ την παραμονή της πρωτοχρονιάς απολύθηκαν ακόμη πέντε εργαζόμενοι, εκ των οποίων ο ένας συνδικαλιστής της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του στηρίζει τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων στον ΟΤΕ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα αντικατοπτρίζει την μεγάλη κερδοφορία της επιχείρησης και την ακύρωση των προγραμματισμένων απολύσεων.
Όπωςε τονίζεται στην ανακοίνωση, η συνεχής αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης (88% μεταξύ 2012 -2018) και τα συνεχώς αυξανόμενα κέρδη και μερίσματα για τους μετόχους, δεν μπορεί παρά να  συμβαδίζουν με καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας για τους εργαζόμενους, οι οποίοι μετά το 2012 είδαν σημαντικές μειώσεις στις συνολικές αποδοχές τους.
Αντίθετα, η   διοίκηση  της εταιρείας, εκμεταλλευόμενη  τις αντεργατικές  πολιτικές της κυβέρνησης  με τον περιορισμό  των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων και την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης,  αρνείται να συμφωνήσει στην υπογραφή  νέας 3ετούς Συλλογικής Σύμβασης, που να αντανακλά την οικονομική ευρωστία της επιχείρησης και να εγγυάται την προστασία από απολύσεις, ενώ συγχρόνως εμμένει  στην απόφαση να απολύσει τους φύλακες που δεν αποδέχτηκαν την εκβιαστική “εθελούσια έξοδο”.
Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας τη συμπαράστασή του στους αγώνες των εργαζομένων, καλεί τη διοίκηση της εταιρείας να σταματήσει  την επίδειξη αυταρχισμού και αδιαλλαξίας και να προχωρήσει άμεσα σε  διάλογο με το σωματείο των εργαζομένων για την ικανοποίηση των αυτονόητων και δίκαιων αιτημάτων τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.