Ο κ. Σδούκος αποκάλυψε ότι τόσο οι κυβερνητικές επιλογές όσο και η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας και τα θετικά αποτελέσματα υποτάχθηκαν στις πολιτικές επιλογές της απραξίας για το δημόσιο σύστημα υγείας και άλλες παραμέτρους, οδήγησαν στο αναπόφευκτο , όπου το lockdown έγινε λύση ανάγκης για να μην καταρρεύσουν τα δημόσια νοσοκομεία και μόνο. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήρθε ως φυσικό επακόλουθο ως προς την ταχύτητα διασποράς
του ιού και της νόσου στη κοινότητα της Θεσσαλονίκης και οι δείκτες περιστατικών αλλά και θανάτων θα πέσουν εξαιρετικά αργά , όχι εξαιτίας της στάσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στα μέτρα, αλλά εξαιτίας των μη ουσιαστικών μέτρων σε όλο το φάσμα από την κυβέρνηση. Όπως είπε με μόνο μέσο μαζικής μεταφοράς στη συμπρωτεύουσα τα αστικά λεωφορεία, όταν δεν τα ενισχύεις με επίταξη ΚΤΕΛ , λογικό είναι για διαδρομές πάνω από μια ώρα να στοιβάζονται δεκάδες άνθρωποι, η διασπορά θα κάνει πάρτι κι όχι να σε ενοχλούν οι συγκεντρώσεις νέων σε ανοιχτούς χώρους και το κάνεις προμετωπίδα των απαγορεύσεων.
Όταν επί μήνες, τόνισε, η Επιτροπή των Ειδικών έχει στα χέρια της στοιχεία για δεκάδες νοσούντες από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και τα αγνοεί, για ποια υπευθυνότητα των πολιτών μιλάμε. Το καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες χωρίς ουσιαστικό έλεγχο , διακινούταν στην Βόρειο Ελλάδα, ενώ ακόμη και τώρα σε κατάσταση συναγερμού , προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας με ελάχιστη εκπαίδευση πάει στα νοσοκομεία , αποψιλώνοντας κι άλλο την Π.Φ.Υ. , την ώρα που εκεί θα έπρεπε να γίνεται η πρώτη διαλογή για να μην φρακάρουν τα νοσοκομεία.
Φτάσαμε είπε ο κ. Σδούκος, τα κρεβάτια στις ΜΕΘ και Covid-19 να αδειάζουν είτε λόγω νεκρών, είτε επειδή ασθενείς χωρίς πλήρη αποθεραπεία, απλά με μικρό ιικό φορτίο να επιστρέφουν σπίτια τους για να αδειάσουν κρεβάτια και έτσι να ανακυκλώνεται ο ιός και η νόσος στα σπίτια με την καραντίνα. Ο κ. Σδούκος είπε ότι στη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης κι όχι μόνο σε χώρους εργασίας όπως τα εργοστάσια, υπό το φόβο απόλυσης και συμπίεσης του εργατικού κόστους, κρύβονται κρούσματα, αφού έλεγχος δεν γίνεται επί της ουσίας. Αντί να επιταχθούν μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ έχουμε «πόλεμο» με την επικίνδυνη νόσο, απλά παρακαλάνε την ιδιωτική πρωτοβουλία και έχουμε μόνο δύο μεσαίες ιδιωτικές κλινικές να έχουν υποχρεωθεί να μπουν στο σύστημα. Κατά τον κ. Σδούκο , ακόμη και τώρα χωρίς ένα σοβαρό σχεδιασμό, είτε στη Θεσσαλονίκη , είτε οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα ανά πάσα στιγμή θα έχουμε τις ίδιες εικόνες και τελικά η χρήση του lockdown δεν είναι τίποτα άλλο , παρά μόνο η λύση απελπισίας για να μην καταρρεύσουν τα δημόσια νοσοκομεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.