Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εκδήλωση σχετικά με το κάμπινγκ

Την αντίθεσή τους στην τσιμεντοποίηση  του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και στην πώλησή του, από το ΤΑΙΠΕΔ, «σε μεγάλα συμφέροντα», εξέφρασαν ομιλητές σε εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, στους Νέους Επιβάτες, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού «Σώστε το Κάμπινγκ». Την είδηση μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε τηλεγράφημά του από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα:

Η έκταση των περίπου 170 στρεμμάτων του κάμπινγκ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σωστά  προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, λένε μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού «Σώστε το Κάμπινγκ»

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Επιτροπής Σπύρος Κουζινόπουλος, η έκταση των περίπου 170 στρεμμάτων του κάμπινγκ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σωστά  προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

«Προτείνουμε να περάσει στα χέρια του δήμου Θερμαϊκού και να αξιοποιηθεί για πολιτιστικές ή αθλητικές δραστηριότητες. Επιπλέον, θα μπορούσε να χτιστεί στον χώρο ένα σχολικό συγκρότημα καθώς σε ολόκληρη την περιοχή, δεν υπάρχει λύκειο. Οι δε χώροι πολιτισμού είναι ελάχιστοι, με ένα μόλις θέατρο στην Περαία, ενώ δεν υπάρχει καν κινηματογραφική αίθουσα», διευκρίνισε ο κ. Κουζινόπουλος προσθέτοντας ότι η έκταση του κάμπινγκ αναφέρεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου Θερμαϊκού ως χώρος συγκέντρωσης μετά από μεγάλη φυσική καταστροφή.

«Σύμφωνα με τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, η έκταση θα γίνει ένα περίκλειστο τουριστικό χωριό και αναμένεται 2.500 δέντρα να καταστραφούν», πρόσθεσε ο κ.Κουζινόπουλος.   

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε το απόγευμα, κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις, οι Γιάννης Κρεστενίτης, ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Κουράκης, πρώην πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Θεσσαλονίκης, Αθηνά Παναγιώτου, περιβαλλοντολόγος, πρώην πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού Κόλπου και Ευστράτιος Μάνος, Πολεοδόμος-Χωροτάκτης, MSc Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, Σύμβουλος Αστικής και Τοπικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.