Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Θ. Τζέκος: "Ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας για το κάμπινγκ"

Την ανάγκη ενημέρωσης και ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας απέναντι στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για το πρώην κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, στη διάρκεια της παρέμβασής του σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού «Σώστε το Κάμπινγκ». Απέναντι δηλαδή στα σχέδια εκποίησης της περιοχής με σκοπό την οικοπεδοποίηση και οικοδόμησή της για να γίνει ένα κλειστό χωριό.

Η δημοτική μας παράταξη «Συμμετέχω Θερμαϊκός» χαιρετίζει και υποστηρίζει την ενεργή συμμετοχή πολιτών σε σημαντικά θέματα του δήμου μας, ιδιαίτερα δε όταν αυτά σχετίζονται με έργα πνοής.

Στο πλαίσιο αυτό ο Θ. Τζέκος ζήτησε την κινητοποίηση του κόσμου κάνοντας λόγο για ένα κακό σχέδιο, που δεν προωθεί την ανάπτυξη της περιοχής και το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για την αύξηση της τιμής πώλησης του ακινήτου, λειτουργώντας ως ένας ψυχρός φορέας - μεσίτης real estate, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία.

Μίλησε για μεθοδευμένο σχέδιο που προετοιμαζόταν «υπογείως» τα τελευταία χρόνια κατηγορώντας τη διοίκηση του δήμου ότι φέρνει την τοπική κοινωνία προ τετελεσμένων, χάνοντας «με κατεβασμένα τα χέρια» την μάχη για ένα σχέδιο πραγματικής αξιοποίησης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων.

Η υπόθεση είναι ακόμα ανοιχτή όπως δήλωσε και ζήτησε την εκπόνηση μιας προμελέτης αξιοποίησης του πρώην κάμπινγκ, η οποία θα αποτελέσει το εναλλακτικό σενάριο απέναντι στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.