Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Οι "υπέρ" και οι "κατά" της τσιμεντοποίησης του Κάμπινγκ


Αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" η απόφαση, με οριακή οπλειοψηφία μόλις δύο ψήφων, του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού της 25ης Ιανουαρίου 2013, με την οποία οι προσκείμενοι στον αρχιτέκτονα του σχεδίου ξεπουλήματος και τσιμεντοποίησης του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, δήμαρχο Γεώργιο Τσαμασλή, εγκρίνουν το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία εκεί "τουριστικού χωριού" με βίλες για λίγους και "πεντάστερου" εξαώροφου ξενοδοχείου που θα αλλάξουν τελείως το χαρακτήρα της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πουθενά στην απόφαση δεν αναφέρεται ούτε μία λέξη στα όσα είπε σ' εκείνη τη συνεδρίαση - εν είδη απολογίας για τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του επί του θέματος - ο κ. Τσαμασλής, παρά μόνο η μοναδική αναφορά γίνεται στο ότι "ο δήμαρχος κ. Τσαμασλής προσκλήθηκε νόμιμα και συμμετείχε στη συνεδρίαση". Τίποτα άλλο! Οϋτε για τα όσα έλεγε ως αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, ούτε για τους κομπασμούς του ότι αυτός προσκάλεσε το ΤΑΙΠΕΔ να βγάλει στο σφυρί το ακίνητο, ούτε για τις κατά καιρούς παραπλανητικές δηλώσεις του ότι "είμαι κι εγώ πολέμιος της τσιμεντοποίησης"

Στο πρακτικό της απόφασης που σε ένα σημείο αναφέρεται με τον αριθμ. 3/11-1-2023 και σε άλλο ως 11/2023 υπάρχει η... συγκλονιστική, τεκμηριωμένη επιστημονικά και θεμελιωμένη ερευνητικά γνωμοδότηση της υπό τον δήμαρχο Τσαμασλή πλειοψηφίας ότι..."ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΣΤΕ Τη θετική γνωμοδότηση χωρίς παρατηρήσεις σχετικά με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που αφορά το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) κάμπινγκ Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, Δήμου Θερμαϊκού, Π.Ε. Θεσσαλονίκης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας". Χωρίς να προσθέσουν έστω μία λέξη για τα όσα φοβερά αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ στη μελέτη του και με την οποία πλήττεται καίρια η περιοχή αλλά και τα συμφέροντα του Δήμου Θερμαϊκού και των κατοίκων του.

Στην δημοσίευση στη "Διαύγεια" της απόφασης της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής Θερμαϊκού αναρτώνται και τα ονόματα των 14 συμβούλων που ψήφισαν υπέρ του εκτρωματικού σχεδίου, των 12 συμβούλων της αντιπολίτευσης που το καταψήφισαν αλλά και των επτά δημοτικών συμβούλων που απουσίαζαν.

ΥΠΕΡ της τσιμεντοποίησης ψήφισαν οι: Βογιατζής Ιωάννης, Βογιατζής Χρήστος, Ζαβέρκος Αντώνιιος, Ζαριφέ Ευτυχία, Ζηφκοπούλου Σοφία, Καψάλας Συμεών, Κούτουκας Κωνσταντίνος, Μισαλέμης Ιωσήφ, Μπάρμπας Κωνσταντίνος, Μπίρος Θωμάς, Πασχαλιάς Δημήτριος, Πριμεράκης Κωνσταντίνος, Τζίνας Χρήστος, Τροκάνας Παναγιώτης.

ΚΑΤΑ της τσιμεντοποίησης ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Καπλάνης Δημήτριος, Μαυρομάτης Ιωάννης, Μαργαρίτης Κωνσταντίνος,  Μώραλη Κωνσταντίνα, Μήλιος Παναγιώτης του Αθανασίου, Μήλιος Παναγιώτης του Δημητρίου, Παζαρόπουλος Θρασύβουλος, Πασχαλίδου Παρθένα, Πλαστήρα Καλλίτσα, Τζέκος Θεόδωρος, Χάκης Γραμματάς και Χατζηβαλάσης Γεώργιος.

ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ από τη συνεδρίαση οι: Αδαμίδης Σπύρος, Γιάκης Νικόλαος, Καραμανλής Κωνσταντίνος, Λαζαρίδης Γεώργιος, Παράσχου Νικόλαος, Σαμακοβλής Αγγελάκης και Χατζηχριστοφή Κατερίνα, η τελευταία με άδεια του δημοτικού συμβουλίου λόγω απουσίας της στο εξωτερικό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.