Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

ΚΚΕ Θερμαϊκού: "Παραμύθι η "ανάπτυξη" με ιδιωτικοποίηση του κάμπινγκ


"Αποτελούν παραμύθι οι εξαγγελίες των κυβερνώντων και της Διοίκησης Τσαμασλή για «ανάπτυξη» στη περιοχή, αν δοθεί το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας από το ΤΑΙΠΕΔ σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που προβλέπουν να κατασκευαστούν πολυτελείς κατοικίες και μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα", τονίστηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίηση την Καθαρή Δευτέρα η Κομματική Οργάνωση Θερμαϊκού του ΚΚΕ στο χώρο του κάμπινγκ. 
Όπως αναφέρθηκε σχετικά:

Αφού αφέθηκαν στη τύχη τους να ρημάζουν, τώρα αντιμετωπίζονται ως «φιλέτα» για επενδύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε αντίθεση με τις ανάγκες του λαού της περιοχής.  

Για την κατάσταση αυτή, την ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, ενώ και οι δημοτικές αρχές έχουν σταθεί συνοδοιπόροι των κυβερνήσεων. Μάλιστα η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της ΕΤΑΔ και του ΤΑΙΠΕΔ, παραχώρησε τις παραλίες στους δήμους με την προϋπόθεση να τις παραχωρήσουν σε επιχειρηματίες και να αποδίδουν ετήσιο ποσοστό από τα έσοδα των μισθώσεων στο κράτος. Προετοίμασε το νομοθετικό πλαίσιο και ξεκίνησε τις παραχωρήσεις σε ιδιώτες. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνει τις αρνητικές εξελίξεις. Είναι αυτές οι κυβερνήσεις που ενίσχυσαν την επιχειρηματικότητα της Τοπικής Διοίκησης, την δυνατότητα ίδρυσης εταιρειών ειδικού σκοπού άλλων επιχειρηματικών σχημάτων με στόχο τις μπίζνες σε γη και ακίνητη περιουσία, φυσικούς πόρους, κ.λπ. Στο νομοθετικό τους έργο εισάγονται διατάξεις για την επιχειρηματική αξιοποίηση φυσικών πόρων και δημοτικής γης από το τουριστικό και όχι μόνο κεφάλαιο, καθώς και για τη ληστρικά μακρόχρονη παραχώρηση σε επιχειρηματικούς ομίλους της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, των υποδομών, κ.λπ.

Αποτελούν παραμύθι οι εξαγγελίες των κυβερνώντων και της Διοίκησης Τσαμασλή για «ανάπτυξη» στη περιοχή, αν δοθεί το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας από το ΤΑΙΠΕΔ σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που προβλέπουν να κατασκευαστούν πολυτελείς κατοικίες και μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα.

Η αντιλαϊκή πολιτική βάζει στο στόχαστρο τη δουλειά μας, το εισόδημά μας, την ποιότητα ζωής μας, την υγεία μας, την αναψυχή μας! Η αναψυχή είναι δικαίωμα!

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την παράδοση της "γης και του ύδατος" στους επιχειρηματικούς ομίλους, στο βωμό της ανάκαμψης της κερδοφορίας τους. Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, να ακυρωθούν στην πράξη οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί.

* Να μην περάσει το νέο έγκλημα της κυβέρνησης ΝΔ.

* Καμία ιδιωτικοποίηση των κάμπινγκ . Καμία σκέψη για τσιμεντοποίηση της περιοχής .

* Τα κάμπινγκ να αναπλαστούν με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους και να προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στο λαό της περιοχής, με δωρεάν θεματικές δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.