Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Σιωπηλή εκδήλωση στο Θερμαϊκό για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών.

Πλήθος πολιτών του Δήμου Θερμαϊκού, συγκεντρώθηκε αυθόρμητα αργά το απόγευμα της Κυριακής στο χώρο μπροστά στο μνημείο που βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο, στην Περαία, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα, για να αποτίσει σιωπηλά φόρο τιμής στα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, να εκφράσει την οργή του για τις προσπάθειες συγκάλυψης των αιτιών της τραγωδίας και να διαδηλώσει την πεποίθησή του ότι δεν επρόκειτο για τις μεμονωμένες ευθύνες ενός μόνο ατόμου, αλλά για διαχρονικό έγκλημα.

Στο χώρο του μνημείου είχαν τοποθετηθεί κεράκια στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος, μία μικρή επιγραφή που έγραφε "Μαμά δεν έφτασα ποτέ", αλλά και ένα μεγάλο μαύρο πανό με το σύνθημα "Δολοφόνοι".

Στο τέλος της εκδήλωσης διαβάστηκε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που τονίζει ότι το έγκλημα της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη "αποκαλύπτει με τον πιο τραγικό τρόπο πως οι ανθρώπινες ζωές, οι ζωές των παιδιών μας δεν μετράνε καθόλου μπροστά στα εκατομμύρια που κερδίζουν ή υπολογίζουν οι κυβερνήσεις και το κράτος". Διατυπώνεται δε η απαίτηση αποκάλυψης των πραγματικών αιτιών και την απόδοση ευθυνών σε όσους έχουν εγκληματικές ευθύνες, καθώς "εμείς οι γονείς δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι μπροστά σε ένα έγκλημα που συντελείται χρόνια". Ενώ η Ομοσπονδία απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν για το θέμα αυτό εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι την Τετάρτη 8 Μαρτίου ώρa 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.