Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Εκδήλωση διαμαρτυρίας των γονιών μαθητών του 1ου ΓΕΛ Θερμαϊκού

Σειρά εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη δημοσιοποίηση των τεράστιων κινδύνων που διατρέχουν οι 285 μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Θερμαϊκού, αποφάσισαν οι γονείς των μαθητών του σχολείου, στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποίησαν στο αμφιθέατρο του 1ου ΓΕΛ. Ανάμεσα στις προσεχείς δραστηριότητες που εγκρίθηκαν για το σκοπό αυτό, θα είναι η ομαδική παράσταση γονιών και μαθητών στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για την αδιαφορία των αρμοδίων κ.α.

Αίτημα του συλλόγου γονέων του 1ου ΓΕΛ Θερμαϊκού είναι η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών τους από και προς το σχολείο, με τη διάθεση ειδικών λεωφορείων, καθώς εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι με τον τρόπο που γίνεται σήμερα η μεταφορά, με τα υπερπλήρη πάντα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, σε ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, όπου κατ΄ επανάληψη σημειώθηκαν τροχαία ατυχήματα, με θύματα κάποιες φορές μαθητές.

Από τη συγκέντρωση του Συλλόγου Γονέων στο αμφιθέατρο του 1ου ΓΕΛ Θερμαϊκού.

Το σχολικό κτίριο που στεγάζονται οι 270 μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ, λειτουργεί μεν για τις ανάγκες της δημοτικής ενότητας Θερμαϊκού (Περαία, Νέοι Επιβάτες, Αγία Τριάδα), όμως βρίσκεται εκτός αστικού οικισμού, στο Δήμο Θέρμης και για να μεταβούν στο σχολείο ή να αποχωρήσουν από αυτό, χρειάζεται να διανύσουν μία μεγάλη απόσταση επτά και πλέον χιλιομέτρων στην πολυσύχναστη λεωφόρο Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας.

Όπως καταγγέλθηκε στη συγκέντρωση από το Σύλλογο Γονέων, στις συνεχείς προειδοποιήσεις προς τους κάθε λογής αρμόδιους (Περιφέρεια, Δήμος Θερμαϊκού, Επιθεώρηση Εκπαίδευσης κ.α., "αυτοί αδυνατούν να αντιληφθούν την σοβαρότητα του προβλήματος ή κωφεύουν προκλητικά στην αγωνία των γονέων που βλέπουν πιθανότητα και νέου συμβάντος που θα απειλήσει την ασφάλεια των παιδιών τους.   

Ολιγόλεπτος αποκλεισμός του δημόσιου δρόμου προς Πλαγιάρι από τους γονείς των μαθητών του 1ου ΓΕΛ

Πρόσφατο, είναι το ατύχημα με την δημόσια συγκοινωνία των μαθητών του σχολείου , που συνέβη στις 7 Νοεμβρίου 2022, ενώ τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, που είναι και το μοναδικό μέσο πρόσβασης στο 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού είναι τις περισσότερες φορές υπερπλήρη με άλλους επιβάτες και δεν τηρούνται τα θέματα ασφαλείας. ΟΙ απαντήσεις των αρμόδιων φορέων στις συνεχείς εκκλήσεις του Συλλόγου Γονέων είναι "ήξεις-αφίξεις" κι αυτός είναι ο λόγος που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης.

Σημειώνεται ότι στο ΓΠΣ του Δήμου Θερμαϊκού προβλέπεται η δημιουργία Λυκείου για τις ανάγκες της δημοτικής ενότητας Θερμαϊκού στο χώρο του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, όμως ο δήμαρχος Γ. Τσαμασλής αντί να το διεκδικήσει και να αγωνιστεί για την υλοποίησή του, προχωράει, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, στο ξεπούλημα της έκτασης σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα για να γίνουν εκεί πολυτελείς βίλες για λίγους "έχοντες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.