Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού

Με αίτημα την ασφαλή μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο τους που βρίσκεται εκτός των ορίων του Δήμου Θερμαϊκού, με τη δημοτική αρχή να παραμένει ανάλγητα απαθής
Εκδήλωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιούν οι γονείς των μαθητ;vν του 1ου Γενικού Λυκείου Θερμαϊκού αυτή την Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 11 π.μ. στον προαύλιο χώρο του 1ου ΓΕΛ Θερμαϊκού (18ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Περαίας), με αίτημα την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών τους από και προς το σχολείο, με τη διάθεση ειδικών λεωφορείων.

Το σχολικό κτίριο που στεγάζονται οι 270 μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ, λειτουργεί μεν για τις ανάγκες της δημοτικής ενότητας Θερμαϊκού (Περαία, Νέοι Επιβάτες, Αγία Τριάδα), όμως βρίσκεται εκτός αστικού οικισμού, στο Δήμο Θέρμης και γθια να μεταβούν στο σχολείο ή να αποχωρήσουν από αυτό, χρειάζεται να διανύσουν μία μεγάλη απόσταση στην πολυσύχναστη λεωφόρο Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας και συχνά είναι τα ατυχήματα με θύματα μαθητές.

Όπως καταγγέλει ο Σύλλογος Γονέων, στις συνεχείς προειδοποιήσεις προς τους κάθε λογείς αρμόδιους (Περιφέρεια, Δήμος Θερμαϊκού, Επιθεώρηση Εκπαίδευσης κ.α., "αυτοί αδυνατούν να αντιληφθούν την σοβαρότητα του προβλήματος ή κωφεύουν προκλητικά στην αγωνία των γονέων που βλέπουν πιθανότητα και νέου συμβάντος που θα απειλήσει την ασφάλεια των παιδιών τους.  

Πρόσφατο, είναι το ατύχημα με την δημόσια συγκοινωνία των μαθητών του σχολείου , που συνέβη στις 7 Νοεμβρίου 2022, ενώ τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, που είναι και το μοναδικό μέσο πρόσβασης στο 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού είναι τις περισσότερες φορές υπερπλήρη με άλλους επιβάτες και δεν τηρούνται τα θέματα ασφαλείας. ΟΙ απαντήσεις των αρμόδιων φορέων στις συνεχείς εκκλήσεις του Συλλόγου Γονέων είναι "ήξεις-αφίξεις" κι αυτός είναι ο λόγος που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης.

Σημειώνεται ότι στο ΓΠΣ του Δήμου Θερμαϊκού προβλέπεται η δημιουργία Λυκείου για τις ανάγκες της δημοτικής ενότητας Θερμαϊκού στο χώρο του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, όμως ο δήμαρχος Γ. Τσαμασλής αντί να το διεκδικήσει και να αγωνιστεί για την υλοποίησή του, προχωράει στο ξεπούλημα της έκτασης σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα για να γίνουν εκεί πολυτελείς βίλες για λίγους "έχοντες".

Ενδεικτικά οι γονείς παραθέτουν και τα υπομνήματα που απέστειλαν προς τους αρμόδιους και οι οποίοι είναι πλέον γνώστες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους. Πρόκειται για τους: 

-Τζιτζικώστας Απόστολος, Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας

-Πατουλίδου Παρασκευή, Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μακεδονίας

-Τσαμασλής Γεώργιος, Δήμαρχος Δήμου Θερμαϊκού

-Ζηφκοπούλου Σοφία, Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Θερμαϊκού

-Ιωάννη Τόσκα, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕΘ

-Σαλγκάμη Γλυκερία, Προϊστάμενη Διεύθυνσης, Τμήμα Απασχόλησης και Υποστήριξης της Εκπαίδευσης, Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

-Αγγελίδη Δημήτριο, αν Προϊστάμενος Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Μ.Ε. Θεσ/νίκης, Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων, Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.