Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Ο Τσαμασλής, το κάμπινγκ και η μετατροπή του Δήμου σε Γραφείο Real Estate

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γ. Τσαμασλής, ο άνθρωπος που επαίρονταν ότι αυτός ήταν που προκάλεσε το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, βγήκε σε συνέντευξή του στον "Ακτιβιστή" και χαρακτήρισε απαξιωτικά  "πολύ μικρή μερίδα σε ποσοστό", "μετρημένη" αλλά και "χωρίς απήχηση στην κοινωνία" τους πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού που αντιδρούν στην καταστροφή του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, την κοπή των δέντρων και την παράδοση του χώρου σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μάλιστα ο ίδιος, ισχυρίστηκε ότι για την καταστροφή αυτή, που την ονομάζει προκλητικά "ανάπτυξη" ότι έχει μαζί του τάχα την πλειοψηφία των δημοτών. Και που το στηρίζει αυτό; Στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία 14-12 και 7 απουσίες αλλά και στην απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Τριάδας, χωρίς συνέλευση των κατοίκων, η οποία όμως με το πλήθος των παρατηρήσεων που διατυπώνονται αναιρεί στην ουσία και καταρρίπτει το σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Αυτά φυσικά είναι ψιλά γράμματα για τον δήμαρχο Θερμαϊκού που ακροβατώντας αναρωτιέται: "Υπάρχει κάτι που έγινε στην Ελλάδα χωρίς αντιδράσεις; Γιατί αυτές είναι που ζούμε εκατό χρόνια πίσω σαν Έλληνες"!! 

Έχουμε μία απορία: Αφού ο κ. Τσαμασλής επικαλείται την πλειοψηφία, γιατί δεν οργανώνει ένα τοπικό δημοψήφισμα, όπως του δίνει τη δυνατότητα η νομοθεσία, για να διαπιστώσει τη γνώμη των συνδημοτών μας; Γιατί οχυρώνεται πίσω από την απόφαση της ισχνής πλειοψηφίας των δημοτικών του συμβούλων, πολλοί από τους οποίους κατέχουν έμμισθες θέσεις;

Συνεχίζοντας τις οβιδιακές του μεταμορφώσεις ο δήμαρχος Θερμαϊκού δικαιολόγησε την κατά 180ο αλλαγή θέσεων από τη στάση του το 2014 όταν ήταν Αντιπεριφερειάρχης με τον ισχυρισμό ότι τότε είχε προϋπάρξει η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και δεν μπορούσε δήθεν να κάνει διαφορετικά. Αλλάζοντας και πάλι την πρόσφατη τοποθέτησή του ότι τότε είχε αντιδράσει γιατί τάχα το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ προέβλεπε τον τεμαχισμό του κάμπινγκ σε οικόπεδα, ώστε να πουληθεί με αντιπαροχή!!.

Λειτουργώντας ως μεσιτικό γραφείο Real Estate κ. Τσαμασλής προαναγγέλει στην ίδια συνέντευξη ότι θα προχωρήσει στην καταστροφή και όλων των υπόλοιπων ελεύθερων χώρων που υπάρχουν στα όρια του Δήμου Θερμαϊκού, λέγοντας ότι "θα αλλάξω τις χρήσεις γης όλων των δημοτικών και κρατικών οικοπέδων για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν".

Και κάτι τελευταίο: Σε μέρες που η ελληνική αλλά και η διεθνής κοινή γνώμη είναι ανάστατη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τα εγκληματικά λάθη που διαπράχθηκαν μετά την παράδοση βασικών δομών του κράτους (σιδηρόδρομοι, αεροδρόμια κ.α.) στα μεγάλα συμφέροντα που λειτουργούν με βάση το περισσότερο κέρδος, είναι τουλάχιστον ασέβεια και πρόκληση να βγαίνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γ. Τσαμασλής και να δηλώνει ότι "όπου υπάρχει δημόσιος φορέας υπάρχει καταστροφή".  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.