Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Μαυρομάτης: "Ναι στην αξιοποίηση του κάμπινγκ αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον"

Απάντηση στις κακοήθειες της διοίκησης Τσαμασλή ότι τάχα όσοι αγωνίζονται κατά της τσιμεντοποίησης του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας είναι κατά της αξιοποίησής του και κατά της ανάπτυξης της περιοχής, έδωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, σε συνέντευξή του στη "Βεργίνα TV".

Απαντώντας στην ερώτηση αν πρέπει να αξιοποιηθεί ο χώρος του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας ο κ. Μαυρομάτης ανέφερε συγκεκριμένα:

"Κανείς δεν λέει όχι. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ήταν κατά της συγκεκριμένης απόφασης της δημοτικής αρχής και του ΤΑΙΠΕΔ για να δημιουργηθεί εκεί ένα "παραθεριστικό χωριό" 101 στρεμμάτων από τα 161 και τα υπόλοιπα 40 να γίνουν ξενοδοχειακές μονάδες.

Αυτό το οποίο λέμε εμείς είναι ΝΑΙ στην αξιοποίηση, αλλά να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός στο περιβάλλον και ο Δήμος με τη διοίκηση του Δήμου να παλέψουν για τα συμφέροντα της περιοχής.

Το 2014 μόλις ξεκίνησε η νέα τότε διοίκηση, η πρώτη μας απόφαση-και είναι σημαδιακό αυτό που σας λέω- ήταν να συμφωνήσουμε όλες οι παρατάξεις να ξαναγίνει το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας λειτουργικό και το ΤΑΙΠΕΔ να το βγάλει σε διαγωνισμό αλλά μόνο ως κάμπινγκ. Και μάλιστα ο σημερινός δήμαρχος, είπε τότε ότι πρέπει όχι μόνο να το βγάλουμε ως κάμπινγκ, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας να το κάνουμε και δικό μας, να περιέλθει αυτό στο Δήμο.

Αυτά τα 3,5 χρόνια αυτής της διοίκησης Τσαμασλή δεν πάλεψε κανείς να περάσει στο Δήμο ο χώρος αλλά ούτε και να προχωρήσει η ομόφωνη απόφαση του 2014. Ο σημερινός δήμαρχος ήταν Αντιπεριφερειάρχης το 2014. Τον Ιούλιο εκείνου του έτους η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε πάρει μία απόφαση και δια στόματος του σημερινού δημάρχου έλεγε: "ΟΧΙ, δεν θα ξεπουληθεί το κάμπινγκ, δεν θα τσιμεντοποιηθεί. Ανατρέξτε λοιπόν στις δηλώσεις Τσαμασλή του 2014 για να διαπιστώσετε τις κωλοτούμπες του".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.