Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Τρίτη πρωί η κηδεία του Δημήτρη Καλαντζή

 

Αύριο Τρίτη, στις 11.30 π.μ., στον Άγιο Γεώργιο Κυψέλης της Αθήνας θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του δημοσιογράφου Δημήτρη Καλαντζή που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 68 χρόνων. Η ταφή του, θα γίνει την ίδια μέρα στην πατρίδα του, τη Φιλοθέη Φωκίδας.

Όπως σημειώνει η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), ο Δημήτρης Καλαντζής «εκλεγμένος και στις δύο θέσεις του εκπροσώπου των συνταξιούχων δημοσιογράφων – μελών της ΕΣΗΕΑ και της Ελεγκτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ από μεγάλη πλειοψηφία συναδέλφων ο Δημήτρης Καλαντζής παρέμεινε ενεργός, μαχητικός και διεκδικητικός έως το τέλος του βίου του. Προσπαθούσε πάντοτε να προσφέρει ανιδιοτελώς και να βοηθά κάθε δημοσιογράφο. Σεμνός, σοβαρός και αποτελεσματικός θα μείνει στη μνήμη όλων μας για τη συναδελφικότητα και την προσφορά του. Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται θερμά τους οικείους του και τον αποχαιρετά με οδύνη».

Παράκληση της οικογένειας, είναι αντί στεφάνων η κατάθεση ποσών στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Τι έγραψε η Νανά Νταουντάκη

Για την απώλεια του Δημήτρη ΚΑλαντζή η Νανά Νταουντάκη έγραψε:

"Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος από αυτούς, τους λίγους, που τιμούν την ύπαρξη τους σαυτό τον κόσμο. Μην ψάξετε να τον βρείτε, δεν εμφανίστηκε ποτέ στην τηλεόραση, δεν ήταν ποτέ κολλητός της  όποιας εξουσίας. Ήταν ένας απλός δημοσιογράφος και ένας σεμνός συνδικαλιστής. Ο Δημήτρης Καλατζής, ετών 68. Ξεκίνησε, ως ανταποκριτής από τη Θεσσαλονίκη και μετά, στην Αθήνα πέρασε από τα μεγαλύτερε «μαγαζιά» των ΜΜΕ (Ριζοσπάστης, Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Έθνος, Μέγκα, ΕΡΤ κ.α.) ως οικονομικός συντάκτης ή αρχισυντάκτης.

Ο Δημήτρης μιλούσε πάντα χαμηλόφωνα, χωρίς έπαρση, πάντα με σεβασμό για τον άλλο. Ποτέ δεν καμάρωσε για τίποτα, ποτέ δεν χρησιμοποίησε για τον εαυτό του την δύναμη που είχε, ποτέ δεν έδειξε αλαζονεία, ποτέ δεν μίλησε άσχημα σε άνθρωπο ή για άνθρωπο. Έτσι όπως είναι αυτοί που αξίζουν πραγματικά.

Εκτός από εξαιρετικός συνάδελφος, ο Δημήτρης ήταν ένας μοναδικός άνθρωπος, από αυτούς, τους λίγους, που θέλεις να τους έχεις φίλους για πάντα. Η ευγένεια, η καλοσύνη του, η ανιδιοτέλειά του, ή άμεση ανταπόκρισή του σε όποιον ζητούσε τη βοήθειά του, οι γνώσεις του που τις πρόσφερε απλόχερα χωρίς να κρατάει τίποτα για τον εαυτό του, κι αυτό το τόσο αναπτυγμένο αίσθημα ευθύνης σαν να είχε «χρεωθεί» όλη την ανθρωπότητα, είναι που τον έκαναν ΜΟΝΑΔΙΚΟ.

Και συνδικαλιστικά, εννιά χρόνια εκπρόσωπος των συνταξιούχων της ΕΣΗΕΑ, ήταν το είδος του συνδικαλιστή του αφιερωμένου σαυτό που κάνει, σαυτό που πιστεύει, που εγώ το συνάντησα μόνο μία ακόμη φορά, στον Νίκο Καραντηνό!

 Πολύ θα μας λείψει ο αγαπημένος μας Δημήτρης. Πολύ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.