Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Τα ... καρφιά της Ζωής κατά την παράδοση στον διάδοχό της

Με υπονοούμενα και... μπηχτές, έγινε το μεσημέρι της Κυριακής η τελετή παράδοσης- παραλαβής από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο νέο πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. «Καλή θητεία και όλους θα μας κρίνει η Ιστορία», ήταν η τελευταία αποστροφή της απερχόμενης προέδρου της Βουλής στον διάδοχό της. 

"Ο ελληνικός λαός τρεις φορές κλήθηκε να αποφασίσει μέσα σε επτά μήνες. Και ιδιαίτερα την τελευταία φορά, μετά γνώσεως, με όλα τα θέματα γνωστά, επιχειρηματολογημένα και απολύτως αποσαφηνισμένα, αποφάσισε να δώσει την εντολή, να δώσει την πυξίδα, σε δυνάμεις οι οποίες θα έχουν το τιμόνι πλειοψηφικά, έτσι ώστε να ασκηθεί η λαϊκή κυριαρχία μέσα σε αυτή τη Βουλή, αλλά βεβαίως και σε όλες τις άλλες δυνάμεις που έχουν το δικό τους ιδιαίτερο ρόλο μέσα στο δημοκρατικό πλαίσιο», ήταν η απάντηση του νέου Προέδρου της Βουλής.
«Όλα καταγράφησαν. Τα έχει αποτιμήσει ο ελληνικός λαός. Όλοι θα κριθούμε όλοι κρινόμαστε και θα πρέπει να κρινόμαστε και θα κριθούμε και από την ιστορία» ήταν το καταληκτικό σχόλιο του προς την κ.Κωνσταντοπούλου.
Κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής, η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής, υποδέχθηκε τον Νίκο Βούτση, παραδίδοντας του τα πορίσματα των Επιτροπών της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, για το Δημόσιο χρέος, τις γερμανικές αποζημιώσεις, την Ζήμενς και τα Μνημόνια. Μάλιστα, στον Διαδικτυακό Τόπο της Βουλής, είχε αναρτήσει,νωρίτερα,το πόρισμα για το Τρίτο μνημόνιο της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου χρέους.
«Σας παραδίδω την προεδρία έχοντας υπηρετήσει το καθήκον μου από τη πρώτη μέχρι τη τελευταία στιγμή. Για εμένα αποτελεί ξεχωριστεί τιμή η ολοκλήρωση μιας θητείας στην προεδρία της Βουλής -που θεωρήθηκε εμπόδιο για τα μνημόνια - ότι δεν παρέδωσα τα κλειδιά στους δανειστές», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Και πρόσθεσε:«Θα είμαι αρωγός στην προσπάθεια ολοκλήρωσης των εργασιών που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Βουλή, δεν θα είμαι,όμως,στην προώθηση μνημονιακών πολιτικών που καταλύουν την Δημοκρατία».
Ο κ. Βούτσης, διαβεβαίωσε από την πλευρά του, ότι η νέα Βουλή θα αποφασίσει για ποια κρίσιμα ζητήματα θα συνεχιστούν οι εργασίες των Επιτροπών, σημείωσε ότι ιδιαίτερα για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων η Επιτροπή θα πρέπει να εντείνει τη λειτουργία της.Ξεκαθάρισε πάντως ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει την ευθύνη και είναι σίγουρο, όπως είπε, ότι θα λάβει υπόψη της όλα όσα ζητήματα είναι τεκμηριωμένα προς το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.