Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Oι επιπτώσεις του "dieselgate" στην παγκόσμια οικονομία

Tο σκάνδαλο της VW προκαλεί μια παγκόσμια κρίση, θυμίζοντας την κατάρρευση της Lehman Brothers, αλλά με... ρόδες. Γιατί, απειλείται άμεσα η γερμανική οικονομία, όπου 1 στις 6 θέσεις εργασίας σχετίζονται με την βιομηχανία αυτοκινήτων και όχι μόνο.

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το «Dieselgate», καθώς η Volkswagen παραδέχτηκε ότι εκτός από τις ΗΠΑ το λογισμικό που αλλοίωνε τα αποτελέσματα των μετρήσεων των τιμών των ρύπων των ντιζελοκίνητων αμαξιών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, χρησιμοποιούνταν και στην Ευρώπη.

Η κρίση πλήττει το “Made in Germany
H κρίση αξιοπιστίας που προκάλεσε το σκάνδαλο της VW προκαλεί υποψίες ότι και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας, όπως η θυγατρική της Volkswagen, Audi, και η BMW είναι πιθανόν να μην τηρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές όσον αφορά το κομμάτι των εκπομπών ρύπων.
Συγκεκριμένα η μετοχή του ομίλου BMW χθες σημείωσε πτώση κατά 9% ύστερα από δημοσίευμα του ειδικού ενθέτου της «Bild» για το αυτοκίνητο, σύμφωνα με το οποίο ορισμένα μοντέλα ντιζελοκίνητων της εταιρείας δεν πληρούν τις προδιαγραφές της ΕΕ για τους ρύπους. Η BMW εξέδωσε πάντως σχετική ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαριζόταν ότι καμία παράτυπη ενέργεια δεν έγινε από πλευράς της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου