Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

«Φωνάζει ο κλέφτης . . . για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»


του Κυριάκου Στεφανίδη
Ναι, κυρίες και κύριοι, δεν φταίει μόνο ο «Καλλικράτης». Φταίνε και όλοι αυτοί που διοίκησαν τον τόπο μας όλα αυτά τα χρόνια και μας εξαθλίωσαν οικονομικά. Και δεν μιλάω απλά για τα χρέη. Καλώς ή κακώς, κάποιοι δήμαρχοι χρεώθηκαν είτε σε τράπεζες για να βάλουν μια τάξη στο δήμο τους,  είτε σε προμηθευτές για να κάνουν κάποια έργα που έπρεπε να γίνουν

Υπάρχουν όμως δήμαρχοι που όχι μόνο στάθηκαν ανίκανοι να φέρουν ανάπτυξη στο τόπο μας, αλλά εξ’αιτίας της κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης, χρέωσαν τους δημότες με υπέρογκα ποσά είτε από πρόστιμα, είτε από βαριά αμέλεια. Αυτοί λοιπόν που θα έπρεπε να ντρέπονται να ανοίξουν το στόμα τους, σήμερα όχι μόνο δεν βοηθούν το τόπο τους από το πόστο που ο λαός τους τοποθέτησε, αλλά υπονομεύουν οποιαδήποτε προσπάθεια της διοίκησης και προσπαθούν να θολώσουν το τοπίο και να δημιουργήσουν μια λαμπρή εικόνα για τον εαυτό τους και την παράταξή τους. Ποντάρουν στο ότι οι δημότες εύκολα ξεχνούν ή δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα. Οι άνθρωποι από την φύση τους έχουν την τάση να πιστεύουν όσους τους χαϊδεύουν τα αυτιά ή δεν τους γνωρίζουν.
Ναι λοιπόν. Να επέμβει ο εισαγγελέας για τα σκουπίδια, τα νεκροταφεία, αλλά και για τα ελλείμματα, την κακοδιοίκηση, τα ψέματα, την αδιαφάνεια, την αλαζονεία, την ανευθυνότητα, την σπατάλη,  την ανικανότητα που επέδειξαν κάποιοι δήμαρχοι στην θητεία τους. Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους οι δημότες ότι δεν είναι τυχαίο που είμαστε σ’αυτή την δύσκολη κατάσταση σ’όλους τους τομείς. Δεν φταίει ο «Καλλικράτης» αν δεν υπάρχει ρευστότητα στα ταμεία του Δήμου, αν μας κάνουν κατάσχεση τα αποθεματικά του Δήμου, αν κληρονομήσαμε χιλιάδες προβλήματα, αν δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να λειτουργούμε παράνομα, με μαύρα χρήματα, με εξαθλιωμένους και αγανακτισμένους εργαζόμενους. Φιλοδοξία μας δεν ήταν ποτέ να παλεύουμε για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα. Φιλοδοξία μας ήταν και είναι η ανάπτυξη αυτού του τόσο προνομιακού τόπου, που στα χρόνια των «παχιών αγελάδων», φρόντιζαν μόνο το πολιτικό τους, και όχι μόνο, μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.