Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Σε καλό δρόμο το έργο αποχέτευσης της Επανομής


Διάχυτη πλέον είναι η αισιοδοξία για την ολοκλήρωση σύντομα της αποχέτευσης της Επανομής, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κατακυρώσει το έργο στον εργολάβο κ. Αλεξόπουλο. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι διοικούντες το δήμο Θερμαϊκού εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι μέχρι τέλους του έτους ο ανάδοχος του έργου θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο μέρος του αποχετευτικού αγωγού, που θα μεταφέρει τα λύματα της Επανομής μέχρι το αντλιοστάσιο που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Καρνάγιο της Νέας Μηχανιώνας, ώστε από εκεί να προωθούνται στο εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων της ΕΥΑΘ στο Αγγελοχώρι.

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου που θα κατασκευάσει τη β΄ φάση του αποχετευτικού αγωγού της Επανομής, είχε διεξαχθεί στις 5 Μαίου. Λίγες μέρες αργότερα, στις 17-5-2011, η αρμόδια επιτροπή της ΔΕΥΑ Επανομής, ανάρτησε το σχετικό πρακτικό, με το οποίο ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε στον τρίτο από τους εργολήπτες που πήραν μέρος, καθώς θεωρήθηκε πιο φερέγγυος και πιο αξιόπιστος.

Όμως, οι δύο πρώτοι από τους εργολήπτες που έλαβαν μέρος, έκαναν ένσταση. Και όταν η ένστασή τους απορρίφθηκε από την επιτροπή της ΔΕΥΑ Επανομής, τότε υπήρξε προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο, θεωρώντας ότι κακώς ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στον τρίτο μειοδότη και όχι στους δύο πρώτους.

Μετά τη σημαντική αυτή απόφαση, θα μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, ενώ σε περίπτωση που το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε δεκτή την ένσταση, τότε η υπόθεση «αποχετευτικό Επανομής» θα έμπαινε σε περιπέτειες, καθώς ο δήμος Θερμαϊκού θα έπρεπε να δημοπρατήσει ξανά από την αρχή το έργο, με συνέπεια να φτάσουμε στο Νοέμβριο για να γίνει η κατακύρωση και με κίνδυνο να χαθούν οριστικά οι προθεσμίες.
Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα η κατασκευάστρια εταιρία θα μπορέσει να ολοκληρώσει και την α΄ φάση του έργου, που είναι η κατασκευή των αγωγών σε ελάχιστα τμήματα που απέμειναν και στη συνέχεια η σύνδεση των σπιτιών και καταστημάτων της Επανομής στο αποχετευτικό δίκτυο. Κάτι φυσικά που θα έχει ως αποτέλεσμα την ασφαλτόστρωση των δρόμων εκείνων που σκάφτηκαν για να τοποθετηθούν οι σωλήνες του αγωγού.  
Ένα θετικό επίσης  στοιχείο είναι ότι την ευθύνη για την επίβλεψη των εργασιών θα την έχει η ενοποιημένη πλέον Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης δήμου Θερμαϊκού, που και μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια διαθέτει αλλά και περισσότερο έμπειρο προσωπικό έχει.
Περισσότερα για το ιστορικό της αποχέτευσης της Επανομής μπορείτε να διαβάσετε στα παλαιότερα δημοσιεύματά μας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.