Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Σάλος με την απόφαση της ΕΠΟ και νέος διεθνής διασυρμός της Ελλάδος


Σάλο, προκαλεί στο πανελλήνιο η σκανδαλώδης απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία, ανατρέποντας απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε την παραμονή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Σούπερ Λίγκα με αφαίρεση βαθμών. Λίγη ώρα αργότερα, κι ενώ είχε γίνει γνωστή η απόφαση, η ΟΥΕΦΑ, ρεζιλεύοντας πλήρως την ΕΠΟ, αποφάσιζε πενταετή αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις!!

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ, δεν δέχτηκε καν να πάρει στα χέρια του γραπτώς την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που έφτασε με φαξ.
Το θέμα αυτό είναι εξόχως πολιτικό και θα πρέπει άμεσα να υπάρξει παρέμβαση της Πολιτείας, ακυρώνοντας το πρωτάθλημα και στέλνοντας στα σπίτια τους, τους διοικούντες την ΕΠΟ. Ενώ η έναρξη του Πρωταθλήματος, εάν αυτό γίνει, θα προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με βάση τις υποψίες και μόνο που θα υπάρχουν για τις δύο ομάδες, οι πρόεδροι των οποίων, Μπέος και Μάκης Ψωμιάδης, αποδεδειγμένα, όπως και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, είχαν εμπλοκή στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες.
Η αφαίρεση βαθμών για τους Βολιώτες σημαίνει αυτόματα και αποκλεισμός από τα Ευρωπαϊκά κύπελλα και συγκεκριμένα από το Europa League. Παραμένουν πάντως οι ποινές στα φυσικά πρόσωπα και συγκεκριμένα τον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη.
Αναλυτικά η απόφαση:
«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της διάσκεψη για τις υποθέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου, της ΠΑΕ Καβάλα, του κ. Αχιλλέα Μπέου και του κ. Χρυσόστομου Ψωμιάδη, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΥΛΟΥ-ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ
Συνεκδικάζει τις από 29-7-2011 εφέσεις της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ και με την υπ΄αριθμ.179/10-8-2011 απόφασή της:
1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου.
2) Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.
Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ την ποινή αφαίρεσης δέκα (-10) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.
Διατάσσει την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου.
ΥΠΟΘΕΣΗ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ-ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ
Συνεκδικάζει τις από 29-7-2011 εφέσεις της ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ και του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ και με την υπ΄αριθμ. 180/10-8-2011 απόφασή της:
1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ κατά της υπ΄αριθμ. 205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου.
2) Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ κατά της υπ΄αριθμ.205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ.
Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.
Επιβάλλει στην ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ την ποινή αφαίρεσης οκτώ (-8) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.
Διατάσσει την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.