Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Αναστολή της απεργίας των ταξιτζήδων

Την αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί μετά τη μαραθώνια  γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων. Στην ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία τονίζει ότι καθοριστικό ρόλο στη λήψη της απόφασης έπαιξε η καθολική αποδοχή των αιτημάτων της από όλα τα πολιτικά κόμματα, η πρόταση διαλόγου του πρωθυπουργού, αλλά και η έμπρακτη συμπαράσταση των Περιφερειαρχών.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Συνεχίζουμε τον διάλογο και ελπίζουμε ότι έως τις 5 Σεπτεμβρίου θα έχουμε επιτέλους και τις προτάσεις του υπουργού».
«Η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες, προχωρά απολύτως» τονίζει ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης σε ανακοίνωσή του. Ακόμη μιλά για αναιτιολόγητη ταλαιπωρία που ευτυχώς έληξε και παραδίδει στην κρίση του λαού όσους την στήριξαν.
«Η αναιτιολόγητη ταλαιπωρία της χώρας έληξε, αφήνοντας στην κρίση των πολιτών όσους την ενθάρρυναν και την στήριξαν. Όπως εξαρχής έχουμε ανακοινώσει, η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες, προχωρά απολύτως σύμφωνα με τη διαδικασία διαλόγου και το χρονοδιάγραμμα που έχουμε γνωστοποιήσει» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Νωρίτερα, μιλώντας στη ΝΕΤ ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ.Λυμπερόπουλος είχε δηλώσει: «Δεν υφίσταται λόγος σε κενό χρόνο να συνεχίζουμε την απεργία.
» Έχω κάνει την πρόταση για λήξη της απεργίας, κάτι που συμφέρει τον κλάδο. Εάν δεν εισακουστώ ας αναλάβουν άλλοι την ευθύνη να οδηγήσουν τον κλάδο στην καταστροφή».
Στη διάρκεια της συνεδρίασης διατυπώθηκαν διαφορετικές προτάσεις ιδίως από τους εκπροσώπους του κλάδου της Περιφέρειας, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.
Τελικά από την ψηφοφορία προέκυψε ότι 13 μέλη του ΔΣ τάχθηκαν υπέρ της λήξης, έναντι 6 κατά και 2 απουσίες (από τη Ρόδο και στη Σάμο).
Υπέρ της συνέχισης της απεργίας ψήφισαν οι εκπρόσωποι των σωματείων από τη Σπάρτη, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και την Πάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.