Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ύβρις απέναντι στο κίνημα εθελοντισμού Θερμαϊκού


Από την εξόρμηση της "Πρωτοβουλίας Εθελοντών Θερμαϊκού" στις 11 Ιουνίου
για τον καθαρισμό της παραλίας της Νέας Μηχανιώνας

Ύβρις προς το κίνημα του εθελοντισμού στο δήμο Θερμαϊκού, αποτελεί το άθλιο σχόλιο που καταχωρήθηκε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας  «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» του κ. Γιάννη Μαυρομάτη, σύμφωνα με το οποίο «για τη συγκεκριμένη εργασία (σ.σ. τον καθαρισμό μέρους της ακτής από φύκια και σκουπίδια) που στο κάτω-κάτω της γραφής ήταν υποχρέωση του δήμου, ζητήθηκε από τους εθελοντές να βρουν τρόπο (πληρώνοντας) οι ίδιοι για την αποκομιδή των απορριμμάτων, αφού, όπως τους είπαν, ο δήμος δεν έχει λεφτά»!

Κάποια μέλη της «Πρωτοβουλίας Εθελοντών Θερμαϊκού», που πήραν μέρος στον καθαρισμό της παραλίας της Νέας Μηχανιώνας, μας τηλεφώνησαν εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για τα μυθεύματα της εφημερίδας του κ.Μαυρομάτη. «Στις εξορμήσεις που κάναμε, ο δήμος όχι μόνο δεν ζήτησε να δώσουμε χρήματα, αλλά μας συμπαραστάθηκε πλήρως, διαθέτοντας τα απαραίτητα εργαλεία και ένα δημοτικό φορτηγό αυτοκίνητο για την αποκομιδή των σκουπιδιών που συγκεντρώσαμε, παρότι ήταν μέρα Κυριακή», έλεγαν αγανακτισμένα τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Εθελοντών». Και κάποιο από αυτά συμπλήρωσε:
-«Αντί ο κ. Μαυρομάτης να κάθεται στο γραφείο του και να κάνει κριτική «εκ του ασφαλούς και εκ του μακρόθεν», καλά θα ήταν να έβαζε ένα χεράκι στον καθαρισμό της παραλίας της Μηχανιώνας. Αλλά βλέπετε, δεν τον αφήνει το… τουπέ του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.