Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Καλαμαριά: Προχωρούν οι διαδικασίες για την απόδοση του Κόδρα

Προχωρούν οι διαδικασίες για την απόδοση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στον Δήμο Καλαμαριάς καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ολοκληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες από την πλευρά της Κτηματικής Υπηρεσίας, ενώ έχει προετοιμαστεί το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για την απόδοσή του.

Μετά τη δέσμευση του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, σε ανοιχτή εκδήλωση, τον περασμένο Ιούνιο, για την απόδοση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα και με ενέργειες του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο εκκρεμεί το αίτημα από τον Δήμο Καλαμαριάς για την παραχώρηση για χρήση του πρωην στρατοπέδου ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, μετά την αυριανή συνάντησή του με τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να επικαιροποιηθεί το σχέδιο αιτήματος για την παραχώρηση της χρήσης του πρώην στρατοπέδου. Στη συνέχεια το σχέδιο θα τεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας και θα σταλεί άμεσα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Ωστόσο, ο κ. Μπακογλίδης επισημαίνει ότι στο στρατόπεδο εμπλέκονται και άλλοι φορείς, συνεπώς θα πρέπει αυτό να αποδοθεί στο σύνολό του, ελεύθερο και χωρίς βάρη στο Δήμο και κατ' επέκταση στους πολίτες της Καλαμαριάς.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βερναρδάκης είχε προαναγγείλει την απόδοση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα σε δημόσια χρήση, με σκοπό τη δημιουργία ενός υπερτοπικού πάρκου πολλαπλών χρήσεων, για όλη τη Θεσσαλονίκη, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, επισκέφθηκε τους χώρους του Κόδρα, όπου ενημερώθηκε για το τμήμα εκείνο της περιουσίας του υπουργείου που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου, έτσι ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες απόδοσής του στη δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.