Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Διαψεύδει η ΤΕΘ ότι υπάρχει «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά της

Είναι ρυθμισμένες οι οφειλές της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού προς το δημόσιο και προς  τρίτους, ενώ η  καθυστέρηση που υπήρξε στην κάλυψή τους, οφείλεται στην καθυστερημένη είσπραξη οφειλομένων από τρίτους προς την εταιρεία για παρασχεθείσες υπηρεσίες, διευκρινίζει ο νέος πρόεδρος της ΤΕΘ Α.Ε., Γιώργος Μαγγανάρης, διαψεύδοντας δημοσιεύματα στα ΜΜΕ. 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:
Απο αφορμή  των πρόσφατων δημοσιευμάτων , στον τοπικό τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αφορούν την Τουριστική Επιχείρηση ΑΕ, του Δ. Θερμαϊκού, και ενόψει της πρόσφατης δραστηριότητας της ΤΕΘ ΑΕ ενημερώνουμε τους δημότες τα εξής:
Ουδέποτε  η ΤΕΘ ΑΕ, είχε συνάψει δάνειο με Τράπεζα ή άλλο πιστωτικό ίδρυμα.
Ουδεμία «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά της εταιρείας υπήρξε ποτέ.
Υπάρχουν ρυθμισμένες οφειλές προς το δημόσιο, καθώς και οφειλές προς  τρίτους. Η καθυστέρηση στην κάλυψή τους, οφείλεται στο γεγονός ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στην είσπραξη οφειλομένων από τρίτους προς την εταιρεία για παρασχεθείσες υπηρεσίες (γρ. τελετών ,συμβάσεις κλπ).
Το ταμείο της εταιρείας υπό τη σημερινή διοίκηση του Δήμου, ακόμα και υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν ήταν ποτέ «ΜΗΔΕΝ».
Η ΤΕΘ ΑΕ, εκπροσωπώντας τον δήμο, συμμετείχε με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα στην PHILOXENIA 2017, διαθέτοντας ενημερωτικό υλικό και προσωπικό ενημέρωσης (δύο άτομα).
Έγινε όντως προείσπραξη ενοικίων εκ του μοναδικού ακινήτου της ΤΕΘ ΑΕ, για την κάλυψη οφειλών προς το δημόσιο και την τήρηση της ρύθμισης.
Το γραφείο τελετών του δήμου λειτουργεί πρωτίστως με κανόνες κοινωνικής παροχής προς τους δημότες και όχι ακραιφνώς κερδοσκοπικά.
"Παρά τα υπαρκτά προβλήματα η ΤΕΘ ΑΕ, συνεχίζει την προσπάθεια για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του τόπου, με ουσιαστικά αποτελέσματα. Παρόμοια ανυπόστατα δημοσιεύματα δεν βοηθούν και δεν συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια της εταιρείας και στο καλό του τόπου", καταλήγει ο πρόεδρος της ΤΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.