Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Νέα διανομή τροφίμων από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Μία ακόμη διανομή τροφίμων του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ για απόρους στο δήμο Θερμαϊκού, θα γίνει την Τετάρτη και Πέμπτη 21 και 22 Φεβρουαρίου, όπως και στους άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στους Ν. Επιβάτες, στο νέο χώρο στέγασης του κοινωνικού παντοπωλείου, συσσίτιου και κοινωνικού φαρμακείου, που βρίσκεται στο 21ο  χλμ Λ. Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας , στάση ΟΑΣΘ «Ελβετία», σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :
- Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2018, ώρα από 10:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ.
( ωφελούμενοι που το επώνυμο αρχίζει από Α έως Λ )
- Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2018, ώρα από 10:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ.
( ωφελούμενοι που το επώνυμο αρχίζει από Μ έως Ω )

Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι ευπαθή, νωπά και τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, τοματοπολτό, τυρί, γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζάχαρη, κοτόπουλο, μαναβική), τα οποία οι δικαιούχοι πρέπει να παραλάβουν αυθημερόν .
Οι ωφελούμενοι του παραπάνω προγράμματος θα ειδοποιηθούν ατομικά ή με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο ή στο e-mail τους.
Κατά την παραλαβή της αντίστοιχης ποσότητας, θα πρέπει να προσκομίσουν το δελτίο ταυτότητάς τους ή το διαβατήριό τους, το ΑΜΚΑ τους ή εξουσιοδότηση, εφόσον παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο.
Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τη μεταφορά των προϊόντων ( καρότσι λαϊκής ), καθώς για κάθε δικαιούχο η ποσότητα που θα διανεμηθεί είναι αρκετά κιλά.


Οι δράσεις του ΤΕΒΑ
Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, διανομή τροφίμων καθώς και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Στηρίζει επίσης Συνοδευτικά Μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.
Το πεδίο εφαρμογής του ΤΕΒΑ εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I), το οποίο έχει εγκριθεί την 15η Δεκεμβρίου 2014 και θα υλοποιηθεί στο σύνολο της χώρας.
Η περίοδος εφαρμογής του Προγράμματος διαρκεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι θα επιλεγούν σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Στο νομό Θεσσαλονίκης, οι άποροι που ωφελούνται, έχουν χωριστεί σε δύο τομείς, που είναι:
Ανατολικός τομέας Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης:
Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη, Δήμος Θερμαϊκού, ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), Δήμος Θέρμης, Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Δήμος Καλαμαριάς, Σύλλογος Γονέως με τρία Παιδιά Ν. Θεσσαλονίκης «Η ΤΡΙΑΙΝΑ», ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS


Δυτικός Τομέας Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης:
Δήμος Νεάπολης –Συκέων, Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δήμος Βόλβης, Δήμος Δέλτα, Δήμος Λαγκαδά, Δήμος Παύλου Μελά, Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού, Δήμος Χαλκηδόνας, Δήμος Ωραιοκάστρου, Ι.Μ. Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, Ι.Μ. Λαγκαδά Λητης & Ρεντίνης, Κέντρο Αποκατάστασης – Κοινωνικής Στήριξης & Δημιουργικής Απασχόληση ΑΜΕΑ «Ο ΣΩΤΗΡ», «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου