Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Οι τηλεφωνικές "συνεδριάσεις" της ΔΗΚΕΘ και ο αποπροσανατολισμός

"Φωτιές", άναψε στη χτεσινοβραδυνή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού μία αποκάλυψη του εκλεγμένου με την παράταξη Μαυρομάτη, δημοτικού συμβούλου Γιώργου Καριώτη, για τον τρόπο λειτουργίας της ΔΗΚΕΘ, γεγονός που έφερε για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια το πόσο εύθραυστη είναι η ενότητα στη συγκεκριμένη παράταξη. Με τον δήμαρχο Θερμαϊκού, αντί να δώσει τις οφειλόμενες εξηγήσεις, να επιτίθεται στον.... δημοτικό σύμβουλο της "Συμπολιτείας", Γιάννη Τσακμάκα, προκειμένου να μεταθέσει αλλού τη συζήτηση, κατά το "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".

Το θέμα προέκυψε μετά το αίτημα προς το δημοτικό συμβούλιο της απούσας από τη συνεδρίαση, προέδρου της "Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θερμαϊκού", Κυριακής Καζουλίδη για την αντικατάσταση από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΘ του κ. Καριώτη, διότι, "απουσιάζει πέρα των τριών συνεχόμενων μηνών από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Επιχείρησης αν και νομίμως προσκλήθηκε", όπως ανέφερε στο έγγραφό της.
Ύστερα από την ανάγνωση του αιτήματος, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης πρότεινε την αντικατάσταση Καριώτη με τον κ. Θωμά Μπίρο. Ενώ, απαντώντας σε παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννη Βογιατζή, που ζήτησε την παραμονή στη θέση αυτή του αντικαθιστάμενου συμβούλου, απάντησε ο Γιώργος Καριώτης, μιλώντας απαξιωτικά και ειρωνικά για το "έργο" της ΔΗΚΕΘ και καταγγέλοντας ότι οι περισσότερες συνεδριάσεις του διοικητικού της συμβουλίου γίνονται... τηλεφωνικά, προκειμένου να μην μεταβαίνουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ στην Επανομή, όπου είναι η έδρα της.
Αυτή η δήλωση Καριώτη προκάλεσε σάλο στο δημοτικό συμβούλιο, με τον αντιπρόεδρο της ΔΗΚΕΘ, Νίκο Μπαλάφα να προσπαθεί να διαψεύσει την αποκάλυψη, αποκαλώντας τον καταγγέλοντα ψεύτη και συκοφάντη και τον κ. Καριώτη να τον προκαλεί να απαντήσει αν οι τελευταίες συνεδριάσεις της ΔΗΚΕΘ γίνονται ή όχι τηλεφωνικά, κάτι για το οποίο δεν έλαβε καμία εξήγηση.
Στο σημείο εκείνο, όταν ο δημοτικός σύμβουλος της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού", Γιάννης Τσακμάκας, παρατήρησε ότι δημιουργούν θέμα οι καταγγελίες του κ. Καριώτη και ρώτησε τον δήμαρχο αν τις γνώριζε και τι έπραξε επ' αυτού, του επιτέθηκε φραστικά ο κ. Μαυρομάτης, και χωρίς να αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα, άρχισε να λέει ότι η διοίκησή του εξυγίανε τη ΔΗΚΕΘ, την οποία είχε βουλιάξει η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Αλεξανδρή, στην οποία μετείχε ο κ. Τσακμάκας. Για να εισπράξει από τον τελευταίο την απάντηση ότι ο ίδιος δεν είχε ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν με τη ΔΗΚΕΘ, πρόεδρος της οποίας ήταν και τότε και τώρα το ίδιο ακριβώς πρόσωπο. Κατήγγειλε δε τον δήμαρχο Θερμαϊκού ότι υπεκφεύγει και αποπροσανατολίζει, κατά την πάγια τακτική του, το δημοτικό συμβούλιο.
Τελικά η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος έληξε, χωρίς οι δημοτικοί σύμβουλοι να ενημερωθούν και να φωτισθούν επαρκώς για το αν ευσταθούν ή όχι οι καταγγελίες Καριώτη, αλλά και πόσο σωστά λειτουργεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.