Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων από τον Σεπτέμβριο

Από τον Σεπτέμβριο μετά, δηλαδή, από την έξοδο από τα Μνημόνια, όπως γράφει η aftodioikisi.gr, θα ασχοληθεί η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία με την μονιμοποίηση συμβασιούχων του Δημοσίου που εργάζονται πολλά χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αυτό επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι περίπου 3.500 εργαζόμενοι του οποίου αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων που παρέχουν τις υπηρεσίες του για πάνω από μία δεκαετία στο Δημόσιο.
Πρόκειται, εκτός από αυτούς του «Βοήθεια στο Σπίτι», για εργαζόμενους στις Κοινωνικές δομές των δήμων όπως το «Βοήθεια στο σπίτι», τα ΚΗΦΗ, οι παιδικοί σταθμοί αλλά και στην εκπαίδευση και τα Νοσοκομεία που καλύπτουν ακόμη και επί μία 15ετία πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά παραμένουν ακόμη συμβασιούχοι. Στους εργαζόμενους αυτούς η κυβέρνηση ακόμη και διά χειλέων πρωθυπουργού, έχει δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει στη μονιμοποίησή τους.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο, όπως επιβεβαιώθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση στην Βουλή από τα κυβερνητικά στελέχη (Σκουρλέτης, Φωτίου, Θεοδωράκης) δεν μπορεί να γίνει, όπως αρχικά υπόσχονταν κυβερνητικά στελέχη και ζητούν οι εργαζόμενοι, με νομοθετική ρύθμιση αλλά μέσω προκήρυξης του ΑΣΕΠ με αυξημένη μοριοδότηση για τους ήδη εργαζόμενους, στα πρότυπα δηλαδή της προκήρυξης 3Κ/2018 για τους συμβασιούχους-«παρατασιούχους» των δήμων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το μοντέλο αυτό θα επιχειρηθεί να εφαρμοσθεί όχι μόνο για τους 3.500 εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και για τις υπόλοιπες κατηγορίες συμβασιούχων του Δημοσίου που ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών έχει ανεβάσει σε 30.000, και έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
-Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
-Έχουν χρόνο προϋπηρεσίας τουλάχιστον μία πενταετία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για κάθε κατηγορία θα προκηρυχθεί ξεχωριστός ανοιχτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.