Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Για την εθνική τραγωδία που σημειώθηκε στην Αττική

Όλη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από αυτή την ανείπωτη εθνική τραγωδία της Αττικής με το μεγάλο πλήθος των νεκρών, τους εκατοντάδες αγνοούμενους και τραυματίες και τις τεράστιες υλικές καταστροφές που προκλήθηκαν από τη χτεσινή πύρινη λαίλαπα η οποία έπληξε μία από τις πιό όμορφες, σε φυσικό κάλλος, περιοχές της πρωτεύουσας.

Ήταν τόσες πολλές οι εστίες της φωτιάς ταυτόχρονα, που δικαιολογημένα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε για "εικόνα ασύμμετρου φαινομένου",  ενώ τα επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο που γιγαντώνονταν και λόγω των θυελλωδών ανέμων οι οποίοι έπνεαν το βράδυ της Δευτέρας.
Όλοι οι Έλληνες συμπάσχουμε τα θύματα της καταστοφής και δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους πολίτες της Ανατολικής Αττικής που έχασαν στην πυρκαγιά προσφιλή τους πρόσωπα και είδαν να καταστρέφεται η περιουσία τους. Ελπίζουμε ότι θα κινηθεί σύντομα ο μηχανισμός της Ευρωπαϊκής  Ένωσης για τη στήριξη θυμάτων καταστροφών, ώστε να μπορέσουν σύντομα αυτοί οι συνάνθρωποί μας να ανακουφιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.