Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Καρποφορούν επιτέλους προσπάθειες δεκαετίας για Γυμνάσιο στο Μεσημέρι

Μετά από προσπάθειες πολλών χρόνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσπάθειες που είχαν ξεκινήσει επί δημαρχίας του Απόστολου Οικονομίδη, όταν ήταν δήμαρχος του πρώην δήμου Επανομής, προχωράει επιτέλους η ίδρυση ημερήσιου Γυμνασίου στο Μεσημέρι.

Στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως Β΄ 2428/26-6-2018, δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπουργού Παιδείας, που ανοίγει το δρόμο, με τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών και την υποβολή τους σε πρόγραμμα χρηματοδότησης κ.ά., για την επίλυση του χρόνιου αιτήματος των κατοίκων, προκειμένου να σταματήσει επιτέλους και η ταλαιπωρία των μαθητών του Μεσημερίου, οι οποίοι αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται στην Επανομή για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.
Σημειώνεται ότι οι ενέργειες προκειμένου το Μεσημέρι να αποκτήσει επιτέλους Γυμνάσιο, είχαν ξεκινήσει πριν 10 χρόνια, όταν με απόφαση του τότε δημάρχου Μεσημερίου είχε δεσμευθεί και είχε χαρακτηρισθεί ως “σχολική στέγη”, ο χώρος στον οποίο θα αναγερθεί το κτήριο του Γυμνασίου, και τότε είχαν αρχίσει οι ενέργειες για τη δημιουργία του. Χρειάστηκε να περάσει μία δεκαετία και πλέον, για να υλοποιηθεί εκείνη η προσπάθεια.

Η νέα σχολική μονάδα, η απόφαση ίδρυσης της οποίας ήρθε από το Υπουργείο Παιδείας, προβλέπεται ότι θα διευκολύνει όχι μόνο τους μαθητές του Μεσημερίου, οι οποίοι φοιτούν στην Επανομή, αλλά και όσους διαμένουν στο Κάτω Σχολάρι, μετακινούμενοι προς Τρίλοφο για την παρακολούθηση των μαθημάτων τους. Επισημαίνεται επίσης, ότι με την κατασκευή του, δυνατότητα να εξυπηρετηθούν θα έχουν ακόμα και μαθητές του Λακκώματος και της Ν. Ηράκλειας, οι οποίοι για τη φοίτησή τους επισκέπτονται τη Ν. Καλλικράτεια, της οποίας η απόσταση είναι σαφώς μεγαλύτερη συγκριτικά με το Μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.