Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Ετοιμάζονται οι μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων Θεσσαλονίκης

Την εκτίμηση ότι στις αρχές του 2019 θα είναι έτοιμες οι μελέτες για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων Ανατολικού και Δυτικού Τομέα της Θεσσαλονίκης διατύπωσε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φορέα. 

Ο κ. Γεράνης σημείωσε ότι αμέσως μετά θα προχωρήσει η δημοπράτηση των μονάδων, ενώ υπογράμμισε ότι η διοίκηση του φορέα στοχεύει στη συνέχιση της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, στην ασφαλή διάθεσή τους στις υφιστάμενες μονάδες που λειτουργούν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στη δημιουργία νέων δομών, όπως οι τρεις μεγάλες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη.
Το Δ.Σ. ενέκρινε τον απολογισμό- ισολογισμό της 4ης Διαχειριστικής Χρήσης του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, έτους 2017, ενώ ο κ. Γεράνης αναφέρθηκε στα έργα που υλοποίησε ο Φορέας, όπως η κυψέλη στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία και η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Σερρών. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο ΦΟΔΣΑ έχει αναπτύξει καλές πρακτικές σε όλα τα επίπεδα, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως είπε, δείχνει ότι ομονοεί σε όλα τα ζητήματα, όπως αυτό της διαχείρισης των αποβλήτων. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.