Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Αποχώρηση των συμβούλων της αντιπολίτευσης από το Δ.Σ. Θερμαϊκού

Αποχώρησαν τη Δευτέρα όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της διοίκησης του Δήμου να μην επιτρέψει σε εκπρόσωπο των καθαριστριών των σχολείων του Δήμου να εκθέσουν τα σοβαρά προβλήματα που τους απασχολούν και κυρίως την έγκαιρη καταβολή των αποδοχών τους αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Μαυρομάτης κατήγγειλε προσωπικά τον δήμαρχο, Γιώργο Τσαμασλή για "αντιδημοκρατική,αλαζονική,αυταρχική και φασίζουσα συμπεριφορά", καθώς επίσης για κοινωνική αναλγησία. Ενώ ανάλογες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό, εκδόθηκαν από άλλες δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αυτής του Θ.Τζέκου και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" με επικεφαλής την Ντίνα Μώραλη. Έντονη ήταν επίσης και η αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης "Δράση Πολιτών", Γιώργου Χατζηβαλάση με ανάρτησή του, καταγγέλοντας το δήμαρχο για ακραία αντιδημοκρατική και αλαζονική συμπεριφορά.

Η καταγγελία Θ. Τζέκου
 Σε ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα ο επικεφαλής της παράταξης "Συμμετέχω Θερμαϊκός", Θοδωρής Τζέκος έκανε επίσης λόγο για αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης στο συγκεκριμένο ζήτημα που ανέκυψε. Ενώ κατήγγειλε ότι επιπλέον "για πρώτη φορά η διοίκηση του δήμου αρνήθηκε να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα της μειοψηφίας και της παράταξής μας (π.χ. αποκλεισμός εκλογών στα ΚΑΠΗ, απλήρωτοι εργαζόμενοι, αποχετευτικό Επανομής, αναψυκτήρια ποταμού κλπ) παραπέμποντάς μας στην επόμενη συνεδρίαση".

Η ανάρτηση της "Δράσης Πολιτών"
"Σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο εκτυλίχτηκαν σκηνές απείρου κάλλους. Παρούσες στη συνεδρίαση ήταν περί τις 40 καθαρίστριες από τα σχολεία του δήμου μας, οι οποίες παραμένουν απλήρωτες για 3 μήνες (που μετά την 30η Νοεμβρίου θα γίνουν 4) και ζήτησαν να εκθέσουν τα προβλήματα τους. Ο δήμαρχος λοιπόν, Γ. Τσαμασλης, επιδεικνύοντας μια ακραία αντιδημοκρατική και αλαζονική συμπεριφορά, αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στην εκπρόσωπο τους, με αποτέλεσμα να εκτραχυνθεί η κατάσταση και να αποχωρήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση από τα δημοτικά έδρανα.

Η κατάσταση δεν εκτονώθηκε ούτε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, πράγμα που είχε σαν συνέπεια την καταγγελία της συμπεριφοράς του δημάρχου και την οριστική αποχώρηση των παρατάξεων των κκ Γ. Μαυροματη, Θ. Τζέκου, Γ. Χατζηβαλάση, Ντίνας Μόραλη και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ Σπ. Αδαμιδη σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις διαμαρτυρόμενες καθαρίστριες".

Η ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης"
"Το πραγματικό αυταρχικό της πρόσωπο, αλλά και το ρόλο της στην υπηρεσία εκείνης της πολιτικής που εκμεταλλεύεται τον καθημερινό μόχθο των εργαζόμενων έδειξε, τη Δευτέρα 25/11/2019 η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν αρνήθηκε κατηγορηματικά να δώσει το λόγο σε εκπρόσωπο του σωματείου καθαριστών και καθαριστριών των σχολείων της περιοχής.
Ανέβαλε επίσης την απάντηση σε ερωτήματα της επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κας Κωνσταντίνας Μώραλη , αλλά και άλλων παρατάξεων του Δήμου, σχετικά με τα φλέγοντα ζητήματα των εργαζόμενων, στο κλάδο της καθαριότητας, στη περιοχή του Θερμαϊκού, για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το πρόσχημα ότι δεν γνώριζε τις ερωτήσεις και έπρεπε να ενημερωθεί για το θέμα.
Αδιαφορώντας μάλιστα για την αγωνία των δεκάδων εργαζομένων που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση, για το αν αύριο θα συνεχίσουν να έχουν φαγητό στο σπίτι τους ο Δήμαρχος Θερμαϊκού ειρωνεύτηκε τη παρουσία των εργαζομένων και του σωματείου τους στη συνεδρίαση λέγοντας πως καλέστηκαν για να εξυπηρετήσουν αντίθετα πολιτικά συμφέροντα.
Για την ιστορία, οι εργολαβικοί καθαριστές των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αμείβονται με βάση την ενιαία σύμβαση που ισχύει από 1/9/2018 έως 30/6/2020, βρίσκονται αντιμέτωποι με αλλαγές στους όρους που έχουν συμφωνηθεί στη σύμβαση, αλλαγές που θα οδηγήσουν σε πολλές περιπτώσεις, σε δραματικές μειώσεις της ήδη πενιχρής αμοιβής τους.
Επίσης με πρόσχημα την αλλαγή της διοίκησης και τη διαδικασία παράδοσης παραλαβής της σχολικής επιτροπής, παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή του σχολικού έτους, χωρίς κανείς να τους δίνει συγκεκριμένη απάντηση για το χρόνο πληρωμής τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Θερμαϊκού δηλώνει πως οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους της σύμβασης που θα έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των εργαζομένων του κλάδου θα μας βρει μαχητικά απέναντι σε όσους εξυπηρετούν τέτοιες πολιτικές και θα σταθούμε δυναμικά στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους .
Ζητάμε την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των καθαριστών.
Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, και όχι εργολαβικές σχέσεις που θέλουν τους καθαριστές εργολάβους του εαυτού τους και έρμαια στα τερτίπια της κάθε διοίκησης, εξαρτώντας την επιβίωσή τους από το πόσες αίθουσες θα δηλώνονται κάθε φορά ότι έχουν τα σχολεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.