Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Αρχίζει τα Χριστούγεννα ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου

Σάρκα και οστά παίρνει η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του βορειανατολικού Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη, όπως προκύπτει από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών του συγκεκριμένου νησιωτικού συμπλέγματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Αιγαίου, η πρόταση για την οποία δόθηκε το πράσδινο φως  αφορά σε δύο επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα, το ένα να συνδέει τη Μυτιλήνη με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο με το λιμάνι της Καβάλας, καθώς μέχρι σήμερα και τα δύο δρομολόγια έχουν προορισμό το λιμάνι της Καβάλας.
Kαταβάλλονται προσπάθειες ώστε το πρώτο δρομολόγιο να ξεκινήσει πριν τα Χριστούγεννα, το οποίο και θα εξυπηρετήσει σημαντικό αριθμό ταξιδιωτών, κυρίως φοιτητών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος δήλωσε ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη και τόνισε ότι «ένα πάγιο αίτημα όλων των φορέων των νησιών ικανοποιείται. Πλέον άνοιξε ο δρόμος για προκήρυξη της γραμμής και υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον από την εταιρεία που εκτελεί τα δρομολόγια. Η πρότασή μας είναι να ξεκινήσει πριν τις γιορτές και ελπίζουμε να γίνει αυτό σύντομα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.