Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Δημοσιογράφοι με στολή και βουλευτές της Ακροδεξιάς

του Πέτρου Κατσάκου

Ένα σύστημα που, αντί να αμβλύνει τις ανισότητες, τις διογκώνει. Ένα σύστημα που, αντί για διάλογο, προτάσσει κουμπούρια και κλομπ.

Στα κανάλια και τα ραδιόφωνα έχουν πιάσει δουλειά τα γνωστά ντόμπερμαν του συστήματος με μοναδικό σκοπό να αποπροσανατολίσουν από το αστυνομικό έγκλημα και να στοχοποιήσουν τους Ρομά. Μπαλάσκες και ρατσιστές με όπλα και παλάσκες έχουν βαλθεί να στρέψουν μια έτσι κι αλλιώς προβληματική κοινωνία εναντίον των Ρομά μήπως και ξελασπώσουν ένα σύστημα που σπάει πόρτες σπιτιών για λογαριασμό τοκογλύφων και νόμιμων κλεπταποδόχων, ένα σύστημα που δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα παιδιά αυτής της κοινωνίας θα πάνε και θα επιστρέψουν ασφαλή από τα σχολεία τους.

Ενα σύστημα που έχει αναλάβει εργολαβικά τη μετατροπή της δημόσιας Υγείας σε τσιφλίκια εργολάβων της Υγείας. Ένα σύστημα που μας αγοράζει και μας πουλάει σε τιμή ευκαιρίας. Ένα σύστημα που, αντί να ακούει, κρυφακούει. Ένα σύστημα που συστηματικά υποτιμά τη ζωή και τη νοημοσύνη των πολλών για λογαριασμό των λίγων. Ένα σύστημα που, αντί να απολογείται, επιτίθεται. Ένα σύστημα που, αντί να αμβλύνει τις ανισότητες, τις διογκώνει. Ένα σύστημα που, αντί για διάλογο, προτάσσει κουμπούρια και κλομπ.

Είναι αυτό το σύστημα που αμέσως μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη έχει εξαπολύσει μια άγρια κατασταλτική επιχείρηση εις βάρος των Ρομά στο Ζεφύρι, στο Μενίδι, στα Άνω Λιόσια και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής αλλά και σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας όπου έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες οργισμένες διαμαρτυρίες. Ένα σύστημα που, για να αιτιολογήσει τη βία, έχει βγάλει στα ΜΜΕ τα βαριά του πιστόλια να μιλήσουν για την ανομία και την εγκληματικότητα και να τις εμφανίζουν ως αποκλειστικά χαρακτηριστικά των Ρομά. Μαζί τους, ένστολοι δημοσιογράφοι και βουλευτές, όπως ο γνωστός Κυρανάκης, να μας θυμίζουν ότι η Ακροδεξιά είναι πάντα παρούσα στο Κοινοβούλιο και με προνομιούχα θέση στα τηλεοπτικά πάνελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.