Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

FOKAS: Αίτημα υπαγωγής στον πτωχευτικό άρθρο 99 !!


Αίσθηση, προκάλεσε η είδηση ότι η πασίγνωστη αλυσίδα καταστημάτων "Fokas", υπέβαλλε αίτημα να υπαχθεί στο πτωχευτικό άρθρο 99, κάτι που σημαίνει ότι πολλά καταστήματα της εταιρίας, αναγκαστικά θα κλείσουν.

Αναβρασμός επικρατεί, μετά την είδηση, στα καταστήματα της εταιρείας με τους εργαζόμενους να έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο και όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν δεν ξέρουν πότε και εάν θα ξαναπληρωθούν.
Οι μισοί, μάλιστα, από τους 40 εργαζομένους στο κατάστημα στην οδό Ερμού έχουν ήδη προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και όπως αναφέρει η κα Φουντέα, δικηγόρος των εργαζομένων «μερικοί έχουν να πληρωθούν και από τον Ιούλιο του 2012 και πληρώνονται κάποια έναντι. Αυτά τα έναντι είναι 50 και 100 ευρώ ανάλογα με τον εργαζόμενο».
Η εταιρεία Φωκάς έχει ιστορία πάνω από 7 δεκαετίες. Ο όμιλος, ξεκίνησε το 1936 με ένα καροτσάκι από το οποίο ο Οδυσσέας Φωκάς πουλούσε εσώρουχα και κάλτσες στη γωνία  Ερμού και Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, εκεί που στη συνέχεια άνοιξε και το πρώτο του κατάστημα. Το 1974 άνοιξε το δεύτερο πολυκατάστημα στην Τσιμισκή και το 1999 επεκτάθηκε στην Αθήνα με το κατάστημα της Ερμού.
Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄70, η εταιρεία «Φωκάς» είχε πλούσιο κοινωνικό έργο, με μεγάλες δωρεές όπως:
  • H κατασκευή του συγκροτήματος Γυμνασίου και Λυκείου «Φωκά» στο Δήμο Συκεών Θεσσαλονίκης στη μνήμη του Οδυσσέα Φωκά
  • Κατασκευή και επιχορήγηση Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη με το όνομα «Βρεφονηπιακός Σταθμός Οδυσσέα Φωκά»
  • Η κατασκευή τετραώροφης οικοδομής στο Δήμο Ευόσμου, η οποία σήμερα στεγάζει δραστηριότητες για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών προνηπιακής ηλικίας
  • Η κατασκευή πάρκων και παιδικών χαρών σε διάφορες περιοχές της πόλης, μεταξύ των οποίων πιο γνωστή είναι η παιδική χαρά «Φωκά» στη Ν. Παραλία
  • Η κατασκευή του Κέντρου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής «Απόστολος Φωκάς» αφιερωμένο στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς και η μόνιμη προμήθεια του αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού του. Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο τριώροφο κτίριο 700τ.μ. στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
  • Η ανέγερση πολυώροφου Αγιολογικού Κέντρου στην οδό Ερμού στη Θεσσαλονίκη, μια δωρεάν στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας
  • Η ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Φωκά στην Τορώνης Χαλκιδικής
  • Η κατασκευή ενός σπιτιού στο Παιδικό Χωριό SOS Βορείου Ελλάδος, στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.