Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

H προετοιμασία ενός .... "σωτήρα" !

«Την αντιπολιτευτική τακτική των παραιτηθέντων ίσως τη ζηλεύει και η αντιπολίτευση»
Θυμάστε το κρουαζερόπλοιο Costa Concordia που ο καπετάνιος του το έριξε τον
περασμένο Ιανουάριο στα βράχια, σε νησί της Ιταλίας; Κάπως έτσι πάει να γίνει
και με το δήμο Θερμαϊκού. Μόνο που την ευθύνη δεν θα την έχει μόνο ένας.....
Από αφορμή τις παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της παράταξης της πλειοψηφίας στο δήμο Θερμαϊκού, ο κ. Δημήτρης Τεκίδης επισημαίνει ότι στόχο έχουν αφ’ ενός το ροκάνισμα της καρέκλας του δημάρχου και αφ’ ετέρου τις προσωπικές φιλοδοξίες ή την προετοιμασία κάποιου άλλου υποψηφίου, «τον οποίον και θα μας παρουσιάσουν ως σωτήρα», όπως λέει χαρακτηριστικά. Και συνεχίζει:

"Ενδεχομένως να έχουν προκύψει ήδη κάποιες συμφωνίες και να έχουν κλειδώσει και κάποιες υποψηφιότητες. Αυτά θα φανούν και θα αποκαλυφθούν με την πάροδο του χρόνου, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές .
Όμως αγαπητέ αναγνώστη, το καράβι δεν ταξιδεύει μόνο του αλλά έχει πλοίαρχο, υποπλοίαρχο, πρώτο και δεύτερο μηχανικό και γενικά το πλήρωμα του. Εάν λοιπόν το καράβι πέσει στην ξέρα ή στα βράχια την ευθύνη θα τη φέρουν όλοι στο βαθμό που τους αναλογεί .
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το Δήμο. Δεν μπορεί να προσπαθούν όλοι να τα ρίξουν όλα τα λάθη στο Δήμαρχο (πλοίαρχο) . Δεν γίνεται τις επιτυχίες να τις καρπωνόμαστε μαζί και τις αποτυχίες να τις επιρρίπτουμε στους άλλους. Ευθύνη έχουν και όλοι όσοι αποτελούν τη δημοτική ομάδα, που ασκούν διοίκηση αλλά κυρίως αποφασίζουν – ψηφίζουν .
Όμως πέρα από τις όποιες αιτιάσεις για τις παραιτήσεις – ανεξαρτητοποιήσεις τόσο από τα δημοσιεύματα όσο και από τις τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο , φαίνεται πως , οι παραιτήσεις – ανεξαρτητοποιήσεις προέκυψαν κυρίως από το γεγονός ότι αυτοί δεν μπόρεσαν να περάσουν τις απόψεις τους δηλαδή τη γραμμή τους στον Δήμαρχο αλλά πέρασαν των άλλων πρωτοκλασάτων συναδέλφων τους.
Μάλιστα ο κ. Στεφανίδης , μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο , έφθασε στο σημείο να υποδείξει στο Δήμαρχο να μην αξιοποιήσει περαιτέρω τον κ. Κούτουκα, με τις απόψεις του οποίου διαφωνεί σφόδρα και όπως όλα δείχνουν κατάφερε να περάσει τη γραμμή του.
Εξ ‘ αυτών των γεγονότων λοιπόν προκύπτει μια άνευ προηγουμένου και άκρως επιθετική αντιπολιτευτική τακτική απ’ τους παραιτηθέντες που ίσως τη ζηλεύει και η αντιπολίτευση . Ο δε κ. Αλεξανδρής δείχνει αδύναμος να ελέγξει προς το παρόν τη ροή των γεγονότων  αφού γνωρίζει πως η δημοτική του ομάδα έχει γίνει παρεούλες–παρεούλες , γιαυτό και δεν τραβάει το σχοινί , φοβούμενος να μη κοπεί και το καράβι ανεξέλεγκτο πλέον οδηγηθεί στα βράχια και όχι απλώς στην ξέρα .   
Βέβαια , σήμερα , ο κ. Αλεξανδρής πληρώνει το τίμημα είτε της επιλογής των στελεχών του τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και κατά την κατανομή αρμοδιοτήτων είτε γιατί δεν μπορεί να κρατήσει τις απαιτούμενες ισορροπίες είτε γιατί δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις (πάσης φύσεως) των συνεργατών του . Έτσι οι περισσότεροι – δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα – δείχνουν δυσαρεστημένοι και έτοιμοι να τα βροντήξουν για να αποποιηθούν τις ευθύνες  τους , φορτώνοντας τα όλα στο Δήμαρχο όταν τους δοθεί η κατάλληλη στιγμή , μια και το έργο της δημοτικής αρχής είναι μηδενικό και η επανεκλογή τους με το ίδιο σχήμα και ηγεσία αβέβαιη .
Με την τροπή που έχουν λάβει τα γεγονότα , έχω την αίσθηση , πως θα ζήσουμε και θα γίνουμε μάρτυρες και άλλων τέτοιων στιγμών απείρου κάλους, αποκαλύψεων που θα κάνουν αίσθηση και θα δημιουργήσουν εντυπώσεις και ενεργειών που θα εκθέτουν και θα φέρουν σε δύσκολη θέση τη δημοτική αρχή», καταλήγει ο κ. Δ.Τεκίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.