Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Θερμαϊκού - Ξεσηκωμός των εργαζομένων στους δήμους για τις διαθεσιμότητες


Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, πραγματοποιείται στις 3,30 το απόγευμα σήμερα στο δήμο Θερμαϊκού, για να εκδηλωθεί η έντονη αντίδραση στα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο και αφορούν τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, αλλά και την υποβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για το θέμα αυτό, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποίησαν το μεσημέρι συμβολική κατάληψη στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Οι εργαζόμενοι σε όλους τους δήμους της Θεσσαλονίκης, που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης εκεί όπου διεξάγεται η 3ηΕλληνογερμανική Συνέλευση παρουσία του εντεταλμένου της Γερμανίδας Καγκελαρίου για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, κατέβασαν από τον στύλο και έκαψαν μία σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Χ.Γ.Φούχτελ
Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλευση του κ.Φούχτελ καθώς και Γερμανών δημάρχων στην πόλη, στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.
Παράλληλα, οι διαδηλωτές ανήρτησαν πανό που ανέφερε: «Πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από εδώ. Εθνική ανεξαρτησία. Έξω οι σύγχρονοι κατακτητές».
Υπενθυμίζεται πως εδώ και μέρες το δημαρχείο Θεσσαλονίκης τελεί υπό κατάληψη. Εξάλλου, υπό κατάληψη εξακολουθούν να βρίσκονται τα δημαρχεία Παύλου Μελά, Κορδελιού - Ευόσμου και Πυλαίας - Χορτιάτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.