Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πέρασε το "Μνημόνιο 3" - Διαγραφή 7 βουλευτών


Τριγμούς σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε η ψηφοφορία για το «Μνημόνιο 3»,  το οποίο πέρασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης με ψήφους 153 υπέρ, 128 «όχι» και 18 «παρών», με το ΠΑΣΟΚ να διαγράφει 6 βουλευτές του και άλλον ένα η Ν.Δ., με απόφαση των προέδρων τους.

Συγκεκριμένα το πολυνομοσχέδιο με τα νέα επώδυνα μέτρα για τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και το λαό και μετά από 14ωρη θυελλώδη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και εν μέσω κινητοποιήσεων πολιτών και σωματείων έξω από το Κοινοβούλιο.
Το Μνημόνιο 3 στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ έξι βουλευτές και στη ΝΔ άλλον έναν, οι οποίοι διαγράφησαν λόγω διαφοροποίησης από την επίσημη γραμμή των δύο κομμάτων για στήριξη του πολυνομοσχεδίου
Βουλή: Διαγράφηκαν έξι βουλευτές από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ένας από τη ΚΟ της ΝΔ
Επτά "απώλειες" βουλευτών -έξι για το ΠΑΣΟΚ και ενός από τη ΝΔ- καταγράφουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων, καθώς οι βουλευτές αυτοί δεν ακολούθησαν τη "γραμμή" του κόμματος κατά την ονομαστική ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου με το οποίο εγκρίθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έθεσε εκτός της ΚΟ του κόμματός του τον βουλευτή Κοζάνης Γεώργιο Κασαπίδη, ο οποίος δήλωσε «παρών» κατά την ψηφοφορία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τους βουλευτές Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος απουσίαζε από την ψηφοφορία, την Αγγελική Γκερέκου, τον Μάρκο Μπόλαρη και τον Γιάννη Κουτσούκο οι οποίοι δήλωσαν "παρών", και τους Θεόδωρο Παραστατίδη και Μιχάλη Κασσή, οι οποίοι ψήφισαν "όχι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.