Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Προστατεύουμε τις ακτές και το χειμώνα


Είναι πάρα πολύ σωστή η πρωτοβουλία την οποία έλαβε η ΑΑΕ (Αξιοποίηση Ακτών Ελλάδας), για την ανάπτυξη και την προστασία του παράκτιου μετώπου και το χειμώνα. Υπενθυμίζοντας σε όσους δραστηριοποιούνται στην παράκτια ζώνη της χώρας μας με λουτρικές εγκαταστάσεις (τοπική αυτοδιοίκηση, ξενοδόχους, εστιάτορες κ.λπ.) ότι δεν πρέπει οι εγκαταστάσεις να εγκαταλείπονται τον χειμώνα, αλλά να συντηρούνται και να εκσυγχρονίζονται.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η δράση αυτή, υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, που είναι ο εθνικός χειριστής του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες».

Στόχοι της δράσης
Στόχοι της δράσης είναι:
-Η προετοιμασία των ακτών για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες
-Η προβολή των ακτών κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν το τοπίο παρουσιάζει μοναδική γαλήνια ομορφιά διαφορετική από εκείνη της καλοκαιρινής περιόδου
-Η φροντίδα των ακτών
-Η διάδοση της χειμερινής κολύμβησης και γενικά των χειμερινών αθλημάτων και των ευεργετικών αποτελεσμάτων τους στον ανθρώπινο οργανισμό
-Η διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου
-Η προώθηση των τοπικών προϊόντων
-Η προώθηση της ανακύκλωσης
-Η μείωση της εποχικότητας
-Η οικονομική ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Προκειμένου να επιτευχθούν όλα αυτά, προτείνονται συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως η προστασία της χλωρίδας και της πανίδας των ακτών, ο καθαρισμός ακτών, δενδροφυτεύσεις, εκθέσεις,  ομιλίες, προβολή ταινιών κ.α.
Υπεύθυνη δράσης είναι η κ.Στέλλα Καραγιαννίδου (6944.350377)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.