Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Νεκρώνουν όλοι οι Δήμοι από Δευτέρα


Νεκρώνουν τα πάντα από Δευτέρα στους δήμους, με απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, καθώς οι δημοτικοί υπάλληλοι να βάλουν «λουκέτο» σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών σταθμών, των ΚΕΠ αλλά και της καθαριότητας.

Ήδη, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, προχώρησαν σε καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία, σε όλες τις υπηρεσίες, σε όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας σε διατάξεις του μεσοπρόθεσμου. Στη Θεσσαλονίκη, μέχρι και χτες Παρασκευή, βρισκόταν ήδη υπό κατάληψη τα δημαρχεία Θεσσαλονίκης, Κορδελιού - Ευόσμου, Παύλου Μελά, Πυλαίας – Χορτιάτη, ενώ στο δήμο Θερμαϊκού το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε αναστολή λειτουργίας του Δήμου μέχρι και τη Δευτέρα.
Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση σκοπεύουν όχι μόνο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και να τις εντείνουν. «Κόκκινο πανί» γι' αυτούς αποτελούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν στο μεσοπρόθεσμο, τα οποία οδηγούν σε απόλυση τους συναδέλφους τους που ανήκουν στις διοικητικές υπηρεσίες, είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μπήκαν στους δήμους με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.
Ειδικότερα, χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι ανά την επικράτεια, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, βλέπουν μπροστά τους διάπλατα ανοιχτή την πόρτα της διαθεσιμότητας και των μετατάξεων, κάτι που η συνδικαλιστική τους ηγεσία το μεταφράζει ως έξοδο από τους δήμους.
Οι υπηρεσίες των δήμων όπου πραγματοποιούνται καταλήψεις λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ στα υπόλοιπα δημαρχεία της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται καταλήψεις μόνο στα γραφεία προσωπικού, ώστε να μην αποσταλούν καταστάσεις και στοιχεία με ονόματα υπαλλήλων στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η Περιφέρεια
Στο μεταξύ, υπό κατάληψη βρίσκεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, ενώ χτες μπήκε λουκέτο σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στους επτά νομούς. Το περιφερειακό συμβούλιο, εξάλλου, αποφάσισε να μην υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας υπαλλήλων.
Οπως αναφέρει το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Μηνάς Μοναστηρίδης, «οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στα μέτρα, που όχι μόνο μειώνουν το εισόδημά τους, αλλά και που μακροπρόθεσμα τους οδηγούν στην ανεργία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.