Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Πετάει το "γάντι" στους συκοφάντες ο Γ.Λαζαρίδης

Η αξιοποίηση της υποβαθμισμένης σήμερα περιοχής "Τσαϊρια",
είναι ένα από τα πέντε επιλεγμένα ακίνητα του δήμου για αξιοποίηση
Πετάει το «γάντι» ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης, φέρνοντας στη δημοσιότητα, στην εφημερίδα "Περαία", το περιεχόμενο της περιβόητης ανάθεσης, την οποία ο παραιτηθείς πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, την είχε χαρακτηρίσει «ύποπτη» με συνέπεια να υποβληθούν τρεις παραιτήσεις εκείνη τη μέρα. Ενώ παράλληλα, διατυπώνοντας σαφή υπαινιγμό, αναφέρει ότι «όσοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για ανάπτυξη κι αντιδρούν στην ανάθεση αυτή, δεν το κάνουν για κανέναν άλλο λόγο, πέρα από το γεγονός ότι επιθυμούσαν την ανάθεση αυτή να την πάρει άλλος!»

Το πλήρες κείμενο του άρθρου του πρώην αντιδημάρχου, υπό τον τίτλο «Το περιεχόμενο μιας «ύποπτης» σύμβασης», έχει ως εξής:
«Μεγάλος θόρυβος ξέσπασε σχετικά με μια σύμβαση παροχής υπηρεσιών, που υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Θερμαϊκού και της εταιρίας «Lever – Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε.».
Αιτία για το θόρυβο αυτό αποτέλεσε η τοποθέτηση του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κυριάκου Στεφανίδη, που τη χαρακτήρισε «ύποπτη».
Αποτέλεσμα της καταγγελίας Στεφανίδη ήταν να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για τη διοίκηση Αλεξανδρή, με την ανεξαρτητοποίηση δυο δημοτικών συμβούλων, Στεφανίδη και Ντόκα και την παραίτηση του Αντιδημάρχου, Γιώργου Λαζαρίδη, από το δημοτικό συμβούλιο.
Η εφημερίδα «Περαία» δημοσιοποιεί τη σύμβαση αυτή, έτσι ώστε να έχουν οι αναγνώστες της ίδια άποψη για το περιεχόμενο, τη σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα ή μη της υπογραφής της.
Η σύμβαση υπογράφηκε στις 10 Ιουλίου 2012, με αριθμό πρωτοκόλλου 20373.

Αντικείμενο
Η περιβόητη "ύποπτη" σύμβαση
Στο άρθρο 1 της σύμβασης προβλέπεται ότι αντικείμενο του έργου αποτελεί η διαμόρφωση ενός χαρτοφυλακίου παγίων προς επένδυση, το οποίο θα αποτελείται από 5 επιλεγμένα ακίνητα του Δήμου Θερμαϊκού που θα παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων.
Επίσης, αντικείμενο του έργου αποτελεί η παρουσίαση των 5 ακινήτων σε φορείς που εκφράζουν ενδιαφέρον για την ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Τα 5 επιλεγμένα ακίνητα
1.   Αξιοποίηση δημοτικού ακινήτου στην περιοχή της Περαίας για την κατασκευή Δημαρχιακού μεγάρου
2.   Κατασκευή μαρίνας σκαφών στην περιοχή της Ν. Μηχανιώνας
3.   Αξιοποίηση του camping στην περιοχή Επανομής
4.   Αξιοποίηση δημοτικού οικοπέδου στην περιοχή Ποταμός Επανομής
5.   Αξιοποίηση δημοτικής έκτασης «Τσαϊρια» στην Περαία.

Αμοιβή εργασιών
Ως αμοιβή ορίστηκε το ποσό των 12.000 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. 23%

Είναι πραγματικά άξιον απορίας, πώς μπορεί να γίνεται λόγος για ανάπτυξη και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, όταν δεν υπάρχει ούτε ένα δημοτικό ακίνητο με ολοκληρωμένη καταγραφή των θεσμικών του στοιχείων, ξεκάθαρη τοπογραφική αποτύπωση, επιτρεπόμενες χρήσεις.
Οι εργασίες αυτές έπρεπε να είχαν γίνει από χρόνια και μάλιστα έπρεπε να υποστηριχθούν σε όλα τα στάδιά τους, μέχρι και την παρουσίαση των ακινήτων σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Στο παρελθόν, παρόμοια προσπάθεια έγινε από τον Αντώνη Ματζάρη στην Περαία, με σύνταξη ενός master plan, το οποίο όμως εξαντλούσε τη χρησιμότητά του στη θεωρία.
Επίσης, προσπάθεια έγινε και από τον Γιάννη Μαυρομάτη στην Μηχανιώνα, όπου μέσα από την ΔΑΝΕΘ ανατέθηκαν μελέτες τεράστιας χρηματικής αξίας και υπογράφηκαν προγραμματικές συμβάσεις ακόμη μεγαλύτερης.
Οι εργασίες αυτής της σύμβασης δεν στοχεύουν πουθενά αλλού από την ενίσχυση του Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδίου του Δήμου Θερμαϊκού, φιλοδοξώντας να το καταστήσουν λιγότερο θεωρητικό κι επομένως πιο ρεαλιστικό και χρηστικό.
Όσοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για ανάπτυξη κι αντιδρούν στην ανάθεση αυτή, δεν το κάνουν για κανέναν άλλο λόγο, πέρα από το γεγονός ότι επιθυμούσαν την ανάθεση αυτή να την πάρει άλλος!».

4 σχόλια:

  1. Ως φερέφωνο της διοίκησης Αλεξανδρή όπου είστε κ. μεγαλοδημοσιογράφε γιατί δεν κάνετε κάποιο σχόλιο γι' αυτά που γράφει ο κ. Λαζαρίδης. Γιατί ο πρώην αντιδήμαρχος δεν το παρουσίασε τότε, αλλά τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή την αντίληψη έχουν για τη δημοσιογραφία οι νεόκοποι μιντιάρχες του Θερμαϊκού. Όποιος επισημαίνει τα λάθη, τις αδυναμίες, την ανυπαρξία τους στα τέσσερα χρόνια που ήταν αντιπολίτευση και στα δύο τελευταία χρόνια που ήταν στη διοίκηση, τότε αυτός είναι "φερέφωνο". Όταν εμείς επισημαίναμε επί δύο χρόνια τη λαθεμένη πορεία της διοίκησης και τα αδιέξοδα που προκαλεί, τότε αυτός ο παράγοντας σφύριζε αδιάφορα, εξαντλώντας όλη του τη δραστηριότητα στην προμήθεια από το δημοτικό συμβούλιο Tablets. Και ποιός μας μέμφεται παρακαλώ; Ο άνθρωπος που αποκαλούσε "μπαχαλάκηδες" τους πολίτες του Θερμαϊκού οι οποίοι αντιτάχθηκαν στα άδικα μέτρα της τρόϊκας. Και δε βρήκε μέχρι σήμερα το θάρρος να ζητήσει συγνώμη από τους συμπολίτες του που τόσο βάναυσα πρόσβαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαθος κ.Κουζινοπουλε , δεν εξαντληθηκε μόνο στα τάμπλετς....εκανε ,όπως λεει ο ιδιος ,τον κανονισμο λειτουργιας του δημοτικου συμβουλιου ,και το ίδιο συμβουλιο πήρε λεει και 450 αποφάσεις....Αν αντί του προέδρου , υπήρχε ενα δέντρο ,θα έκανε λιγότερα? ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΔΕΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΝΕΚΕΣ ,ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να το ξεκαθαρίσουμε άπαξ δια παντός: Διάλογο με υβριστές, συκοφάντες και λασπολόγους, δεν πρόκειται να ανοίξουμε. Ούτε φυσικά και θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί αυτός ο ιστότοπος σε βήμα προβολής των παραληρημάτων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.