Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Διαπαραταξιακή επιτροπή στο Δήμο Θερμαϊκού για την αστυνόμευση

Διαπαραταξιακή επιτροπή, δημιουργήθηκε στο Δήμο Θερμαϊκού, προκειμένου να επισκεφθεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και να διατυπώσει το αίτημα για τη διατήρηση των υπαρχόντων αστυνομικών τμημάτων στην περιοχή του Θερμαϊκού αλλά και την ενίσχυσή τους με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Στην επιτροπή, που συγκροτήθηκε με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα μετέχουν ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φεστερίδης ως εν ενεργεία αστυνομικός και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Γιώργος Τσαμασλής από τη μείζονα αντιπολίτευση, Σπύρος Κουζινόπουλος από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» και Ντίνα Μώραλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Το θέμα ήρθε για συζήτηση μετά από πρόταση του επικεφαλής του «ΘερμαΓικού», Γιώργου Τσαμασλή να υπάρξει δυναμική αντίδραση του Δήμου στην επιχειρούμενη συγχώνευση των τριών αστυνομικών τμημάτων που υπάρχουν σήμερα στα όρια του Δήμου (Θερμαϊκού, Επανομής και Μηχανιώνας) σε ένα. Πρόταση στην οποία συμφώνησε ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης, σημειώνοντας ότι με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων θα μπορούσε να επισκεφθεί τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ζητώντας τη διατήρηση των τριών τμημάτων.
Διαρρήξεις και βανδαλισμοί ακόμη και σε δημοτικά κτίρια
Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, παρατήρησε πως όχι τρία, αλλά 13 ή 23 αστυνομικά τμήματα να υπάρχουν στην περιοχή, αν αυτά δεν είναι στελεχωμένα με το απαραίτητο αστυνομικό προσωπικό και δεν διαθέτουν τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (περιπολικά, ασυρμάτους, μηχανήματα ανίχνευσης κλπ) δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους για την προστασία των πολιτών. Ανέφερε δε ως παράδειγμα την περίπτωση δημότη, που όταν τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα, καταγγέλοντας διάρρηξη και ζητώντας τη μετάβαση συνεργείου της Δίωξης, έλαβε την απάντηση ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμος αστυνομικός ενώ το μοναδικό περιπολικό ήταν χαλασμένο!

Όπως σημειώθηκε με έμφαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από όλες τις πλευρές, είναι απαραίτητη η καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, καθώς σημειώνονται διαρκώς περιπτώσεις διαρρήξεων και λεηλασιών ακόμη και σε δημοτικά κτίρια, ενώ τα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς αυξάνονται τους καλοκαιρινούς μήνες που διπλασιάζεται ο πληθυσμός με τους τουρίστες και τους επισκέπτες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.